Opera yıldızları Samsun'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Opera yıldızları Samsuna geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 12:17

Opera yıldızları Samsun'a geliyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - TÜRKİYE'nin birbirinden ünlü opera sanatçıları, 'Aydın Gün'ü anma amacıyla düzenlenen konserler zinciri kapsamında Samsun'a geliyor.

Devlet Opera ve Balesi, 2016-2017 sanat sezonunda,  doğumunun 100. Yılı münasebetiyle Aydın Gün’ü tüm sahnelerinde bir dizi konserle anmaya devam ediyor. İlki Mersin’de gerçekleşen, devamında Ankaralı izleyiciye dünya opera repertuvarının en seçkin eserlerinden bölümlerin sunulduğu, Orkestra Şefi Selman Ada yönetimindeki 'Opera Yıldızları' konseri, 6 Mayıs 2017 Cumartesi akşamı bu defa Samsun Opera Sahnesi’nde.
OPERANIN UNUTULMAZ İSMİ
Türkiye’de operanın kurulması ve gelişmesine çok büyük katkıları olan, devlet sanatçısı, rejisör, opera sanatçısı Aydın Gün, opera şeflerinin duayeni, besteci ve aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın yöneteceği konserle Samsun’da saygıyla selamlanacak.
ÜNLÜ OPERACILAR GELYOR
Samsun Opera Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde Türkiye'yi uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden Devlet Operaları'nın yıldız solistleri Soprano Deniz Yetim( İstanbul), Soprano Zerrin Karslı(Samsun), Tenor Emrah Sözer(Ankara), Bas Tuncay Kurtoğlu(Ankara ) ve Bariton Caner Akgün(İstanbul), Samsunlu sanatseverlerle buluşacak.
Konserde, zengin içeriği ile Samsunlu izleyiciye dünya opera repertuvarının en ünlü eserlerinden seçkiler sunulacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!