Opera sanatçısı Arda AydoÄŸan hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Opera sanatçısı Arda Aydoğan hayatını kaybetti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 07:41

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin Genel Sanat Yönetmeni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun (CRR) eski Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan, Kağıthane Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Acı haberin ardından Metin Uca Twitter hesabından yazdığı, "Dün yeni başlayacak gösterimin provasındaydık bugün kalp krizinden kaybettik" mesajıyla acısını paylaştı.

Haberin Devamı

Sanatçının cenazesi salı günü öğle namazını müteakip Levent Camii'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan opera sanatçısı Çağnur Gürsan, Aydoğan'ın zamansız vefatı nedeniyle büyük bir şok yaşadığını dile getirdi.

Ortak projelerin hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Gürsan, "Yarın randevumuz vardı. Önümüzdeki senenin projelerini konuşacaktık. Çok şaşkınız. üzüldük, kırıldık, mahvolduk" ifadelerini kullandı.
Çağnur Gürsan, Aydoğan'la konservatuvardan okul arkadaşı olduklarını aktararak, şu bilgileri verdi:

"Benden bir kaç alt sınıftaydı. Operada bir iki eserde benim babam rolümde oynadı. Çok daha yakın olduk o zaman. Çok iyi bir insandı. Büyüğünü, küçüğünü tanıyan, yapıcı, birleştirici, herkesin iyiliğini isteyen bir insandı. Herkes çok üzüldü. En önemlisi de gençlere imkan sağlardı. Yurtdışından gelen güzel sesli gençler, onun zamanında CRR'de bir opera sahneye koydu. Gençlerle müzikal yapmak istiyordu. Drakula müzikalini düşünüyordu."

Opera sanatçısı Arda Aydoğan hayatını kaybetti


Haberin Devamı

Arda Aydoğan'ın pozitif bir kişiliği olduğuna vurgu yapan Gürsan, "Hiçbir zaman kimseyi kırmak istemezdi. Nazik bir insandı. En üzgün zamanında bile, sizi ağırlamaya ve belli etmemeye çalışırdı. Kıskanç olmayan, arkadaşlarına imkan tanıyan ve çok iyi niyetli biriydi" diye konuştu.

AŞKIN: "İSTANBUL'UN KÜLTÜR HAYATINA ÇOK ÖNEMLİ KATKILARI OLAN BİRİYDİ"

Ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın da Arda Aydoğan ile yakın dostlukları olduğuna işaret ederek, "Kendisiyle CRR Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği görevine başladığı zaman tanıştık. Birlikte çok güzel projelere imza attık" dedi.

Aydoğan'ın yerinin asla doldurulamayacağını ve çok üzgün olduğunu belirten Aşkın, "Ses sanatçılığının yanı sıra İstanbul'un kültür hayatına çok önemli katkıları olan, Türkiye'nin müzik hayatına yapı taşları kazandırmış biriydi. CRR Senfoni Orkestrası'nı kurmuş olması gibi, saymakla bitmeyecek birçok yurtiçi ve yurtdışı projelere imza attı" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

ARDA AYDOÄžAN KÄ°MDÄ°R

    Â

Opera sanatçısı Arda Aydoğan hayatını kaybetti

Arda Aydoğan, 1963'te Ankara'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda okudu. İstanbul Devlet Operası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve kendisi tarafından kurulan CRR Opera ve Orkestrası'nda solist sanatçı olarak başrollerde yer aldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun kuruluş çalışmalarında yer alan sanatçı, 1994'te CRR Konser Salonu'nun Genel Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevine atandı. Yaklaşık 10 yıl görevde bulunan Aydoğan, 1995'te CRR Opera Orkestra ve Korosu'nu, 1996'da CRR Senfoni Orkestrası'nı, 2003'te CRR Dans Tiyatrosu'nu kurdu ve aynı kuruluşların Genel Sanat Yönetmenliğini yaptı.

'CRR'Ä°N KALBÄ° DURDU'

 

Haberin Devamı






BAKMADAN GEÇME!