Onuruyla direniyor

Güncelleme Tarihi:

Onuruyla direniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 01:08

Trabzon formasını giydiği 16 maçta sadece 13 gole izin verdi.

Haberin Devamı

Bordo mavili ekibin ikinci kalecisi Onur Kıvrak, 0.8 maç başı ortalamayla en az gol yiyen isim oldu. Bu alanda Süper Lig’deki file bekçileri arasında ilk sırada yer aldı.

Trabzonspor’un önceki akşam Eskişehirspor’la oynadığı ve 2-0 kazandığı Türkiye Kupası maçında kurtarışlarıyla yıldızlaşan kaleci Onur Kıvrak, başarısının tesadüf olmadığını rakamlarla da gözler önüne seriyor.
Bordo mavili takımın başarılı file bekçisi, bu sezon çıktığı 16 resmi mücadelede kalesinde sadece 13 gol görerek, Süper Lig’deki meslektaşlarına taş çıkardı.

Eldivenleri devraldı

Maç başına 0.8 gibi bir ortalamayla oynayan Onur, geçen sezon sakatlığı sonrası ikinci kaleci konumuna düşmesine rağmen, müthiş bir geri dönüşe imza attı. Yeni sezona Tolga Zengin’in sakatlığı sonrası eldivenleri devralan tecrübeli oyun-cu yeni sezona formda başlayıp, kalitesinden ödün vermediğini de gösterdi.
Trabzonspor, Onur’un kaleyi koruduğu maçlarda rakiplerine tam 78 gol pozisyonu verdi. Ancak bunların sadece 13’ünde top ağlarla buluştu. Geriye kalan 65 pozisyonda ya başarılı eldiven gole izin vermedi ya da top auta çıktı. Adı sık sık Galatasaray’la da anılan Onur Kıvrak, ani refleksleriyle ön plana çıkıyor ve yaptığı hamlelerde bordo mavililere adeta hayat veriyor.

Haberin Devamı

Trabzon onu konuşuyor
‘Bizim Onur’umuz var, ya sizin?’

TRABZONSPOR’un Türkiye Kupası’nda Eskişehirspor’u saf dışı bıraktığı karşılaşmanın ardından yerel basın kaleci Onur Kıvrak’a övgüler yağdırdı. Bordo mavili ekibin Eskişehirspor karşısında ligin rövanşını almasına geniş yer veren yerel gazeteler, çarpıcı başlıklara imza attı. İşte o manşetler ve yorumlar...

‘Kupada Onur’lu duruş’

Günebakış Gazetesi: ‘Alnından öpüldün Onur. Bordo mavililer 1 numarası Onur ile Avni Aker’den başı dik çıktı’
İlkhaber Gazetesi: ‘Onur’un zaferi. Bizim Onur’umuz var ya sizin?’
Kuzey Ekspres: ‘Hesabı Onur gördü’
Karadeniz Gazetesi: ‘Eskişehirspor’un hesabını Onurumuzla kestik’
Taka Gazetesi: ‘Türkiye Kupası’nda Onur’lu duruş’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!