'Onur Yürüyüşü'ne izin çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Onur Yürüyüşüne izin çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 00:53

LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) üyeleri tarafından bugün Taksim’de yapılması planlanan ‘Onur Yürüyüşü’ne izin çıkmadı.

Haberin Devamı

Her sene olaylara sahne olan ve geçtiğimiz günlerde Alperen Ocakları’nın, “Devlet müsaade etse de biz müsaade etmeyeceğiz. Yürütmeyeceğiz” açıklaması yaptığı LGBTİ’nin Taksim’deki Onuru Yürüyüşü çağrısına İstanbul Valiliği yasak getirdi. Valilik açıklamasında şöyle denildi: “Valiliğimize 2911 sayılı kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun bir başvuru yapılmamıştır. Yine sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiği görülmektedir. Düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak olan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan gün ve öncesi ve sonrasında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesine izin verilmeyecektir.” 

ALIŞIN, BURADAYIZ
Yasakla ilgili İstanbul LGBTİ+Onur Haftası Komitesi tarafından ise şu açıklama yapıldı: “Bu yasak gerek AİHM içtihatları, gerek uluslararası sözleşmeler, gerek iç hukuktaki kanun ve anayasaya aykırıdır. Valilik açıklamasında ‘toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiği’ ifadesi lgbti+’ların da bu toplumun bir parçası olduğu gerçeğini göz ardı etmekte. Bundan da önemlisi nefret suçu işleyen grupların ve kişilerin tehditlerini ‘hassasiyet’ adı altında meşrulaştırmaktadır. Altını bir kez daha çizmek istiyoruz ki bizler şehrin bir yerinde değil her yerindeyiz, bir gün değil her gün sesimiz çıksın istiyoruz. Bir kez daha diyoruz ki ‘Alışın, Burdayız, Gitmiyoruz!’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!