Onur Mahallesi halkı canından bezdi

BALÇOVA’da jeotermal dağıtımını üstlenen firmanın plansız çalışmaları, Onur Mahallesi halkını adeta canından bezdirdi.

Haberin Devamı

Muhtar Hamit İhsan Tanes, gelişigüzel çalışmaların vatandaşların sabır sınırını zorladığını belirterek, "Mahallemizde dağıtım yapılacak 18 sokağın 15’i kazıldı. 2 sokak trafik akışı için bırakıldı. Çalışma yapılan yollarda ilan yok uyarı yok, işin başlama ve bitiş tarihi yok, verilen iş için özür kağıdı yok. Sokaklara ne bir ambulans, ne de bir itfaiye aracının acil bir durumda gireceği bir boşluk bırakılmadı. İğde Sokak’ta bir komşumuzun beyi beyin kanaması geçirdi, ambulans dört döndü ve ne yazık kı hastaya geç müdahale edildi. Konuyla ilgili şikayetimizi şirket yetkililerine bildirince, jeotermal enerjinin başka ilçeye kaydırılması yönünde tehdit aldık" diye konuştu.

Özür beklerken

Sıkıntılarını Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef’e ilettiklerini kaydeden Tanes, "Ancak, şirket genel müdürü özür dileyeceğine, çalışmalara engel olduğumuzu ve Onur Mahallesi’nin geri kalan bölümüne suyun verilmemesini sağlayacağını ve bu suyun Narlıdere’ye verilmesi için teklifte bulunacağını ifade etti" dedi. Balçova Belediye Başkanı’nın da müdürün beyanlarına destek verdiğini belirten Tanes, "Sayın Başkanımız beni arayarak sesimizi kesmemizi, aksi takdirde mahallede evleri tek tek dolaşarak suyun mahalleden ve Balçova’dan kaçma sebebinin muhtar Hamit İhsan Tanes olduğunu anlatacağını söyledi" diye konuştu.

Havai fişekler yasak değil mi?

Haberin Devamı

NARLIDERE’den arayan okuyucumuz Belgin Demirsoy, özellikle havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artan kır ve açık hava düğünlerinde atılan havai fişeklerden şikayet etti. Demirsoy, "İlçemizde bazı açık hava tesislerinde gerçekleştirilen sünnet, nikah ve düğün törenlerinde havai fişek atılıyor. Gürültü ve tehlikesi bir yana yaşlı ve çocuklar da çok korkuyor. Aşırı sesten yer gök sarsılıyor. Arka arkaya atılan havai fişek gösterileri sırasında zaman zaman yangınlar çıkıyor. Bir kaç kez İnciraltı’nda güzelim ağaçların yandığını gördüm. Hani isteyen istediği yerde dilediği saatte havai fişek gösterisi yapamayacaktı. Yetkililer uyuyor mu? Bu saygısızlığa bir an önce son verilmeli" dedi.

Öğrencilerden örnek davranış

UZUN yıllar çeşitli gazetelerde doğa ve çevre yazıları yazan meslektaşım Ahmet Aydın Akansu, TRT İzmir Televizyonu’nun hazırladığı Bir Yaz Sabahı Programı’nın çekimleri için gittiği Ege’nin çeşitli il ve ilçelerinden çektiği ilginç fotoğrafları ve haberleri bana gönderir. Bu kez de Çandarlı sahilinde ilköğretim öğrencilerinin çevre temizliğini fotoğraflamış. Fotoğraflarının çekildiğini gören çocuklar, "Lütfen yazın büyüklerimiz dünyamızı kirletmesinler. Biz havası, denizleri kirli ve ormanları yanmış bir dünyada yaşamak istemiyoruz. Herkes çocuklarını düşünerek hareket etsin" mesajını göndermişler. Çandarlılı minik öğrencilerin bu duyarlı davranışları herkese örnek olsun.

Yazarın Tüm Yazıları