Onur günü

Güncelleme Tarihi:

Onur günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 01:08

REZA Zarrab’ın eski bakan Zafer Çağlayan’a gönderdiği 700 bin TL’lik saatin vergi cezası makbuzunu bularak yazdığı ‘İşte belgesi’ başlıklı haberiyle Çetin Emeç Gazetecilik Ödülü’ne layık görülen Arda Akın dün düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Suikast sonucu 1990’da hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Galatasaray Lisesi’nde anıldı. Törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hürriyet Gazetesi’nin birlikte düzenlediği Çetin Emeç Gazetecilik Ödülleri de sahiplerini buldu.

Ölümsüz bir isim

Uğur Dündar, Çetin Emeç’in hayatında tanıdığı en değerli insan ve gazeteci olduğunu söyledi. Dündar konuşmasına şöyle devam etti:
“Eğer yaşasaydı büyük önder Atatürk’ün emaneti olan ve ayaklarımızın altından kayıp giden laik demokratik Cumhuriyet’in en büyük savunucularından biri olurdu. O kalemiyle oya gibi işleyerek harikulade yazılar yazdı. Ve o yazılar nedeniyle gencecik yaşında hayatını kaybetti. Büyük bir gazeteci ölümsüz bir isimdir.”

PİYANO RESİTALİ

Törende Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve Çetin Emeç’in oğlu Mehmet Emeç de konuşma yaptı, Emeç’in kızı Mehveş Emeç Birol piyano resitali verdi. Hürriyet Gazetesi’nden Arda Akın’a ödülünü Uğur Dündar verdi.
Cumhuriyet Gazetesi’nden Aykut Küçükkaya’nın, “Koruyu da satmışlar” başlıklı haberi Övgüye Değer bulunurken; İşte Çanakkale Gazetesi’nden İlyas Çolak’ın “Kesilen alan 125 futbol sahası büyüklüğünde” başlıklı haberine de Yerel Basın Teşvik Ödülü verildi. Fotoğraf ödülü AFP Ajansı’ndan Bülent Kılıç’ın Soma maden kazasında çektiği ‘Madenci ve Babası’ fotoğrafına verildi.

DHA’dan Ali Leylak da ‘Savaş Yarası’ fotoğrafıyla övgüye değer bulunurken Demokrat Kocaeli Gazetesi’nden Şive Bağdiken de ‘Hiç Yakışmadı’ fotoğrafıyla Yerel Basını Teşvik Ödülü’nü aldı. Karikatür dalında Önce Vatan gazetesinden Oğuz Gürel’in ‘Dolar’ın Düşüşü’ karikatürü ödüllendirildi.

Katılanlar

Onur günü

Haberin Devamı

TÖRENE Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Işıl Doğan, Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, damadı Özalp Birol, torunu Selin Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, eski dışişleri bakanı Vahit
Halefoğlu ve eşi Zehra Halefoğlu, gazeteci Uğur Dündar, Haluk Şahin, Derya Sazak, Vahap Munyar, Pınar Türenç, prodüktör Erkan Özerman, Berna Tokar, CHP milletvekili İlhan Cihaner katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!