'Onur' gecesi

Güncelleme Tarihi:

Onur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 21:39

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ‘Onur Ödülleri’ önceki akşam TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Haberin Devamı

Bu yıl ‘Felsefe ve İnsan’ teması ile gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ‘Onur Yazarı Ödülü’ Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal tarafından verildi. Kitap Fuarları Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu’nun sunduğu gecede 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ‘Onur Sanatçısı Ödülü’nü ise Gülsün Karamustafa’ya TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı ve Hürriyet yazarı, eleştirmen Doğan Hızlan verdi. 

‘YAZMAK IŞIK TUTMAKTIR’
Yılın ‘Sanatsever Kurum Onur Ödülü’nün sahibi de Summart Sanat Merkezi oldu. Ödül Mete Bora adına Zeynep Bora’ya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Aydın Ayan tarafından takdim edildi. İoanna Kuçuradi ödülünü aldıktan sonra ‘Yazı yazmak ışık tutmaktır’ başlıklı bir konuşma yaptı. Kuçuradi konuşmasında kısaca şunları söyledi: “Yazmak ışık tutmaktır. Neye? Bizim gördüğümüz bir şeye: olan bitenlerde, yaşadıklarımızda, kendimizde gördüğümüz bir şeye ışık tutmaktır. Bu gördüğümüz nedir? Gördüğümüz, farklı türden şeyler olabilir: Bir problem, bir aykırılık -o konuda bir bildiğimiz ile kendi gözlerimizle gördüğümüz arasında bir aykırılık- olan ile olduğu farz edilen arasında bir aykırılık, yani öyle olmaması gereken bir durum olabilir. Bu aykırılığı gidermek -problemi çözmek-,  yani baktığımızın, böyle olmaması gerektiği halde neden böyle olduğunu açıklamak çabasında gördüğümüzü yazmak, bizim ilk defa gördüğümüz/farkına vardığımız şeyi başkalarının da görebilmesini mümkün kılar. Bu, felsefe bilgisiyle dünyamıza -insan dünyasına- ışık tutmaktır.”

BAKMADAN GEÇME!