Onur Air ve Pegasus işbirliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Onur Air ve Pegasus işbirliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Onur Havayolları’nın sahibi Tentur ile Pegasus Havayolları’nı bünyesinde bulunduran Esas Holding, ’stratejik işbirliği’ anlaşması imzaladı. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, iki şirket arasında bir süredir sürdürülen işbirliği görüşmelerinde ilk adımın atıldığı, anlaşma kapsamında Tentur ve ESAS Holding’in sadece Türkiye’de değil, civar ülkelerde de havacılık fırsatlarını birlikte değerlendirmek için çalışmalar yapacakları vurgulandı.

Açıklamada, bu çalışmalara iki grubun ekipleri dışında Türkiye’den ve yurt dışından stratejik ve mali danışmanların da katılacağı, çalışmalar sonucunda izlenecek yolda mutabık kalınacağı, işbirliği sırasında her iki şirketin de çalışmalarını kendi kimliği ile sürdüreceği belirtildi.

HAVADA DOĞRU ÖLÇEK ÖNEMLİ: Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, ortak girişim protokolünün imzalanmasının ardından şu açıklamayı yaptı: "Türkiye’de hava taşımacılığı gelişmeye son derece müsait. Son dönemdeki havalimanı ihalelerinin ulaştığı bedeller bunun göstergesi. Havayolu işi ölçek isteyen bir iş. Ölçeği muhtelif yollarla yakalayabilir veya ticari işbirlikleri yapabilir, sermaye birliği yaratabilirsiniz. Ama değişmeyen iki şey sektör potansiyelinin var olduğu ve doğru ölçeğin büyük önem taşıdığıdır."

REKABET İÇİN GÜÇLENMEK GEREK: Onur Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana da, Türkiye’de ve bölgede hala çok ciddi fırsatlar bulunduğuna dikkat çekerek, açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Yapacağımız çalışma iki özel Türk havayolunun birlikte hareket edebileceğini göstermek açısından da son derece önemli. Havayolları büyüyen dünya turizm pastasındaki potansiyelin vazgeçilmez bir parçası. Buradaki asıl rekabet bölgesel değil uluslararası. Rekabet edebilmek için bir strateji oluşturmak ve kuvvet ile tecrübeleri birleştirmek gerekiyor. Şirketlerin şahsiyetlerini ve bütünlüklerini muhafaza ederek geliştirilecek bu tür işbirlikleri ülkemizde tüketiciye, yurt dışında ise Türk turizmine büyük katkı sağlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!