Önümüzü açın

Güncelleme Tarihi:

Önümüzü açın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2005 00:00

F.Bahçe Kulübü Başkanı, ‘Basından rica ediyorum, bu konuyu araştırıp, tartışmaya açalım. Sporda da AB’nin şartlarını uygulamak lazım. Dünyadaki birçok uygulamayı kafamızı kuma soktuğumuz için görmüyoruz’ dedi.

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türk futbolunda uygulanan yabancı oyuncu sınırlamasının eleştirirken, ‘Önümüzün açılmasını istiyoruz’ dedi. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, yabancı oyuncu sınırlaması konusunun futbol kamuoyunda tartışmaya açılmasını istedi ve bu konuda şunları söyledi:

‘Biz, önümüzün açılmasını istiyoruz. Fenerbahçe’yi dünya kulübü olma yolundaki hedeflerine ulaştıralım. Ama bu şartlarda zorlanacağız. Bunu, ilgili mercilerden istiyoruz. Basından da rica ediyorum, bu konuyu araştırıp, tartışmaya açalım. Türk futboluna gerçekten zarar verecekse, biz de bu düşünceyi kafamızdan atalım. Gelecekte Anelka gibi oyuncuların Türkiye’ye gelebilmesi için yabancı sınırının mutlaka kalkması lazım. Çünkü alacağınız 10 oyuncunun da hepsi bir Anelka olmayabilir. Fakat hiç değilse 5-6’sı Anelka, Alex, Appiah tipinde olur. O zaman kaliteyi getiririz.’

Keşke milli takımda oynasa

Aziz Yıldırım, dünyada artık sporun bir kavram haline geldiğini ve sen-ben meselesinin kalmadığını söylerken, ‘Hangi oyuncu nerede oynuyorsa, nerede mutluysa orada oynamalı. Keşke imkan olsa da Anelka gibi oyuncuları milli takıma alıp oynatabilsek. Türk Milli Takımı dünya şampiyonu olsa. Bunlardan kaçmamak lazım. Bunlardan kaçmak spora ihanettir’ diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmek için verdiği mücadeleye paralel olarak sporda da Avrupa Birliği şartlarını uygulamak gerektiğini savunan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Avrupa’da örneği çok

‘Bizim isteğimiz yalnız Fenerbahçe için değil, Türk sporu için. Bugün Almanya’ya bakıyorsunuz, bir zenciyi milli yapıp, milli takımda oynatıyorlar. Avrupa’nın bütün takımlarına baktığınızda yabancı oyuncuları alıp, iyileştirip kendi ülke vatandaşı yaparak milli takımlarda oynatıldığını görüyoruz. Sonuçta kazanan ülke futbolu oluyor. Hiçbir zaman oyuncular irdelenmiyor. Tarih te bunu irdelemeyecek.’

Türkiye’de Bayan Milli Basketbol Takımı’nda ABD’li bir oyuncunun Türk vatandaşı yapılarak oynatıldığını hatırlatan Aziz Yıldırım, futbol dışında hemen her branşta bu tip uygulamaların yapıldığını, ancak futbola gelince ‘Türk futbolcusunun önü kesiliyor’ denildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ

‘Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi? Keşke oyuncu çok olsa, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Anadolu takımları da daha çok oyuncu getirebilse, Türk Ligi daha kaliteli hale gelse. Kaliteli oyuncular getiremez ve kaliteli işler yapamazsanız, milli takımdan da çok büyük başarılar beklemek zor olur. Dünya bunu nasıl yapıyor? Kimse kafasını kaldırıp da diğer ülkelerde durum nedir diye bakmıyor.’

Kafaları kuma sokmayın

Yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılmasının Türk futbolcusuna da olumlu yansıyacağını ve kaliteyi artıracağını öne süren Yıldırım, ’Önümüzde çok örnekler varken, kafamızı kuma sokup da illa ki Türk oyuncuları oynayacak anlamında bir düşünceye sahip olursak; belki 10-20 sene sonra bu ortadan kalkacak ama geçen süre Türk futboluna bir şey katmayacaktır’ diye konuştu.

YAŞ SINIRI GETİRİLEBİLİR

Yıldırım,
Türk futbolunda alt yapılarda belirli bir sistemin olmadığını, bunun da Türk futbolunda bir politikanın olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Yabancı oyuncu sayısının artmasının kaliteli yabancı oyuncu sayısını da artıracağını dile getiren Yıldırım, bu yönde çalışmalar yaparak, gerekirse belli sayılarda milli olma, yaş sınırı veya daha farklı konularda standartlar getirilerek, yeni bir uygulama başlatılabileceğinin altını çizdi.

Bundan kaçmak olmaz

Aziz Yıldırım, ‘İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya’yı inceleyip sonra da bir karar verip uygulanabilir. Bundan kaçmak olmaz’ dedi.

Uzun bir aradan sonra Fransa Milli Takımı kadrosuna çağrılan Nicolas Anelka’yı tebrik ettiğini söyleyen Yıldırım, ‘İnşallah 2006’da Almanya’da Fransa Milli Takımı’nda mücadele eder ve biz de onu zevkle seyrederiz. Diğer oyuncularımızın da milli takımda başarılı olması bizi mutlu eder ve gurur verir’ diye konuştu.

Kadıköy’de bayram coşkusu
/images/100/0x0/55eada85f018fbb8f89aec61

FENERBAHÇE Kulübü’nde bayramlaşma töreni dün yapıldı. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen törende Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, kongre üyeleri ve amatör sporcularla bayramlaştı. Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı’nın da hazır bulunduğu törenin yapıldığı salondaki tüm üyelerle tek tek bayramlaşan Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler daha sonra üyeler ve sporcularla sohbet ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.

Nobre’ye erken kutlama

FENERBAHÇE’de Marcio Nobre’nin doğum gününü takım arkadaşları bir gün önce kutladı. Kayseri’ye hareketten önce gerçekleştirilen antrenman sonunda takım arkadaşları Nobre’ye, ülkesinin geleneksel unlu ve yumurtalı doğum günü kutlamasından yaptı.

Çabukluğa dayalı idman yaptılar

SARI lacivertli takım, bugünkü Sivasspor maçı öncesi İstanbul’daki son çalışmasını sabah yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda, teknik direktör Christoph Daum, futbolcularına çabukluğa dayalı çalışmaların ardından taktik ağırlıklı çift kale maç yaptırdı. Oyuncuların bir hayli hırslı oldukları gözlendi.

Anelka’nın elini öptüler

SİVASSPOR’la bugün zorlu bir maç oynayacak olan F.Bahçe, dün Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan özel bir uçakla Kayseri’ye gitti. Kayseri’de coşkulu bir taraftar grubunun karşıladığı sarı lacivertlilerde en büyük ilgiyi Nicolas Anelka gördü. Taraftarların Fransız golcünün elini öpmesi dikkat çekti. Kafile, Kayseri’den kara yoluyla Sivas’a geçti. Yöneticiler ise bugün Sivas’a giderek maçı izleyecek.

Luciano ve Aurelio ceza sınırında

FENERBAHÇE’de bugünkü Sivasspor maçı öncesi iki futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Geride kalan haftalarda 3’er sarı kart gören Brezilyalı futbolcular Fabio Luciano ile Marco Aurelio bugünkü maçta sarı kart görürlerse, bir sonraki Vestel Manisaspor maçında cezalı oldukları için oynayamayacak.

Servet Çetin’in milli heyecanı

UZUN bir aradan sonra A Milli Takım’ın kadrosuna davet edilen Servet Çetin’in sevincine diyecek yok. Sakatlıktan tamamen kurtulan F.Bahçeli futbolcu, kendisine güvenip aday kadroya davet ettiği için Milli Takımlar Baş Sorumlusu Fatih Terim’e teşekkür etti. Servet, ‘Hocam İsviçre maçlarında bana görev verirse, elimden geleni yapar onu mahcup etmem’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!