"Önümüzdeki 5 yıl şantiyede geçecek"

Güncelleme Tarihi:

Önümüzdeki 5 yıl şantiyede geçecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:23

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerde yolsuzluk, hırsızlık ve ideolojinin değil, ekonominin etkisinin görüldüğünü belirterek, Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın ‘Hizmet konuşalım’ sözlerine rağmen ortamı genel siyasete itmesi nedeniyle kendisinin de projeleri bırakıp genel siyasete girmek zorunda kaldığını söyledi. Kocaoğlu, İzmir'de aday olamayınca DSP'den veya bağımsız aday olanların yüzdelik olarak aldıkları 2-3 puanın yanısıra, psikolojik İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerde yolsuzluk, hırsızlık ve ideolojinin değil, ekonominin etkisinin görüldüğünü belirterek, Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın ‘Hizmet konuşalım’ sözlerine rağmen ortamı genel siyasete itmesi nedeniyle kendisinin de projeleri bırakıp genel siyasete girmek zorunda kaldığını söyledi. Kocaoğlu, İzmir'de aday olamayınca DSP'den veya bağımsız aday olanların yüzdelik olarak aldıkları 2-3 puanın yanısıra, psikolojik anlamda etkileri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eleştiriler haksız
Kocaoğlu, seçimlerin ardından parti içinde başlayan örgütün başarılı olup olmadığı yönündeki tartışmaların doğru olmadığını, CHP'nin seçimlerden başarısız çıkmadığına dikkat çekerek, “AKP oyunu düşürüyor. Ama 'Başarılıyım' diye çıkıyor. Biz oyumuzu artırıyoruz. Ancak 'Başarılıyız' diyemiyoruz. Ondan sonra tanıdığımız, nasıl il başkanlığı yaptığını, siyaset anlayışını, bilgi birikimini bildiğimiz bizim arkadaşlarımız eleştirilerde bulunuyor. Bunlar haksız eleştiriler. Örgüt 2004, 2009 ve 2014 seçimleri karşılaştırıldığında benim açımdan en iyi bu seçimde çalışmıştır. Hatalar, eksikliklar vardır. Gözden geçirilmesi gerekir. Çarelerini örgüt arayacaktır. Biz de görüşümüzü söyleriz. Ancak örgütte geriye gidiş yok. Tam tersi ileriye gidiş var”dedi.
CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları ve yöneticilerin iyi niyetle çalıştıklarını dile getiren Kocaoğlu, her seçimden sonra “Kongre, kurultaya çağrı” söylemlerinin artık son bulması gerektiğini söyledi, “Kongre süreci zaten geliyor. Herkes çıkar kozunu paylaşır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Siyasete müdahale yok
Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte siyasete müdahalesi olmayacağını söyledi. Kocaoğlu “Siyasette İl Başkanı ve örgüt işini yapacak, ben de belediye başkanlığımı yapacağım. Ben öyle belediye başkanlığı yapmalıyım ki partinin oyunu artırmalıyım. Aziz Kocaoğlu'nun oyunun artması önemli değil. Kurumu, CHP'yi yükseltirsek başarılı oluruz” diyerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da örgütün toparlanması gerektiğini, gençlik ve kadın kollarından başlayarak eğitim ve çalışmaların başlamasını söylediğini aktardı. Aziz Kocaoğlu, bundan sonra şantiyelerde olacağını, 2015 Haziran’a kadar yapmayı planladıkları projelerin ihalelerine çıkılmış olacağını söyledi. Devam eden ve etap etap yapılacak kıyı tasarımının 2 yıl süreceğini belirtti.

Kadro değişimi yakında
Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi yönetici kadrolarında kan değişiminin çok kısa zamanda yapılacağını belirtirken, bürokratlar ve belediyede çalışan personeli kastederek “10 yıldır adam satmadık, yarı yolda bırakmadık. Değiştirdiğimiz arkadaşların hepsi özlük haklarını aldı” dedi. Belediye ve bağlı şirketlerdeki 100’e yakın yöneticinin istifa dilekçesini, kadro değişimlerinde önünü açmak için alan Kocaoğlu, hem belediyedeki mevcut yöneticilerin yer değişimi, hem de özellikle belediye şirketlerine dışarıdan gelecek bazı isimlere görev verilmesi şeklinde olabileceğini söyledi. Belediyeye kısa süreçte yeni personel alımı yapmayacağını, daire başkanlıkları kadrosunun 21’den 37’ye çıkartılmasından yararlanacaklarını belirten Kocaoğlu, birkaç işlevi üstlenen daire başkanlıklarını bölebileceklerini, böylece daha verimli bir iş ortamı yaratacaklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!