Önüm arkam sağım solum müzik

DMC Genel Müdürü Samsun Demir’in günleri 18 saat müzik dinleyerek geçiyor. Ajda Pekkan’dan Tarkan’a tüm starların hitleri ilk ona geliyor.

Türkiye’nin en ünlü starlarını şirketinde toplayan müzik adamının evini merak ettim; Caddebostan’ın yolunu tuttum. Evi de mesaisi gibi müzik dolu... Röportaj sırasında bir yandan Ajda Pekkan’ın yeni kartonetleri geldi, bir yandan Ozan Doğulu’nun ve Burcu Güneş’in yeni şarkıları mail’ine düştü ve ilk kez dinlendi

Samsun Demir, Caddebostan’da Barlar Sokağı üzerinde oturuyor. Yani eğlencenin kalbinin attığı yerde. Gece 23.00’de buluştuk ama sokağı hala hareketliydi. Tam da onun istediği gibi. 135 metrekarelik evinde 12 yıldır oturuyor: “Avrupa yakası iş yeri havası veriyor. Anadolu yakası daha sayfiye yeri gibi. Şehirden uzakta yaşamayı tercih etmiyorum. Uzak mesafelerin, şehir hayatından ve şehirli kafa yapısından kopardığını düşünüyorum. Bir besteci de, söz yazarı da, yapımcı da her zaman insanlarla iç içe olmalı. Evimin bulunduğu nokta beni işimden koparmıyor. Suadiye’ye kadar esnafı tanıyorum. Şarkılar hakkındaki yorumlarını dinliyorum. Bu sayede hayatım sürekli interaktif kalıyor” diyor.
Apartman hayatını seçmesinin nedeni de sıcak insan ilişkileri: “Herkes birbirini tanıyor. Benim işimde sosyal olmak önemli. Eğer esnafla, komşularınızla iyi olursanız sanatçılarınızla iyi geçiniyorsunuz. Empati yeteneğiniz kuvvetleniyor”.

MÜZİK KUTUSU 20 CD ÇALABİLİYOR

Eşiyle birlikte yaşadığı bu evin dekorasyonunda ağırlıklı beyazda. Nedeni, iş stresinden sonra evde geçirdiği saatlerde rahatlamak. Evin girişinde boydan boya tüm duvarı kaplayan bir ayna var. Bu sayede genişlik hissi verilmiş. Girişten sağa döndüğünüzde salona geçiyorsunuz. Büyük beyaz deri bir L koltuk takımı sizi karşılıyor. Serinliği çok sevdiği için salondaki klima 7/24 durmadan çalışıyor. Koltuk takımının karşısında dev bir LCD televizyon var. Onun altındaysa müzik yapımcısının evine yakışır şekilde çok güçlü bir müzik ve ses sistemi bulunuyor. 5.1 ses sistemi bütün salonu sarıyor. Ayrıca bir kasetçalar, CDçalar, plak ve Dr Dre’nin iPhone ve bilgisayara bağlanan ve güçlü müzik veren bir cihazı var.
Salondaki en ilginç parça şüphesiz üç sene önce aldığı müzik kutusu. Işıklarıyla eve renk katıyor. Bu kutu aslında bir radyo ve CDçalar. 20 CD alan cihaz, uzaktan kumandayla yönetiliyor. Diğer odalardaki sandıklarda binlerce CD var ama en çok dinlenenler, el altında olması gerekenler salondaki CD’likte. Demir her sene buradaki CD’leri en gözde müziklerine göre düzenliyor. Duvarda kendisinin başladığı ve bir ressam arkadaşının tamamladığı bir tablo duruyor. Tepe Home’dan aldığı örümcek şeklindeki avize ve Mudo Concept aydınlatmaları da dekoru bütünlüyor.
Mutfakta ankastre ürünler var. Dekorda ahşap kullanılmış. Mutfak masasında insan kulağı şeklinde tasarlanmış bir cihaz dikkatimi çekiyor. Ozan Doğulu’nun hediyesiymiş. iPhone’la çalışıyor. Hiçbir elektrik bağlantısı gerektirmeden alete telefonunuzu koyuyorsunuz ve çok güçlü ses veriyor. Demir mutfak masasında bu aletten müzik dinliyor. Balkonuysa saksıda yetiştirdiği mandalina ağacıyla küçük bir bahçeyi andırıyor. Bir de masaj koltuğu göze çarpıyor. Bu koltukta tabii iPhone bağlantılı. Telefonunuzu taktığınızda masaj koltuğu yanından müzik geliyor.

ŞAHAN KAZANAN KADAR GİTMEDİ

Evde giyinme odası da var. Kışlıklar, yazlıklar ve ayakkabılar burada. Çalışma odasıysa en çok vakit geçirilen alan. Geniş koltuk iş sonrası dinlenmek için. Bu odada yine büyük ekran televizyon, 5.1 ses sistemi ve PlayStation 3 var. Favori oyunu Guitar Hero. Demir, oyunu o kadar seviyor ki konsolu taşımamak için bir tane de yatak odasına koymuş. “Kenan Doğulu, Burak Kut, Gökhan Özen, Sinan Akçıl, Ferhat Göçer gibi isimlerle maçlar yaptım. Bir sene önceye kadar çok iyiydim. İnsanlar PES’te yenilmediğimi duyup gelirdi. Şahan Gökbakar geldi bir gün. Dört saat yenene kadar gitmedi. O kadar hırslı. Guitar Hero’da da müzisyenlerden daha iyiyim, çünkü müzik parçası gibi değil bir oyun gibi görüyorum” diye anlatıyor.
Hemen yan odaya da Ottoman ismini vermiş. Buradaki sehpa 1950’lerden kalma Horhor’dan aldığı antika bir kapıdan yapılmış. Berjerler 17. yüzyıl Fransız. Tanesi bin doların üzerinde. Antika Kuran okuma sehpası da var. “Bir aralar antikaya meraklıyım. Sonra moderne sardım. Şimdi ikisini harmanlıyorum. Salon fazla modern. Eğer o modernlikten sıkılırsam buraya geliyorum” diyor. Bu odada Nazan Öncel’in ‘El Kaldırmadan’ isimli tablosu da dikkat çekiyor. Bu tablonun iki anlamı var. Bir tanesi şiddete karşı duruşu, diğeri tabloyu Öncel’in elini hiç kaldırmadan çizmesi.
Tamamen beyaz ve modern döşenmiş yatak odasındaysa dev ekran televizyon ve 1910’dan kalan antika bir konsol dikkat çekiyor.

ZOR ANLARA BİLGİSAYAR DEPOLUYOR

Samsun Demir’in hayatının vazgeçilmezi teknoloji. iPhone’u sürekli elinde, hatta beş iPhone’u demek daha doğru. Birinden müzik dinliyor, diğerinden klip izliyor. Öbürüyle de konuşuyor. Evde iMac, Sony ve Toshiba laptopların yanında iPad ve iPad 2 de var. Eğer bunlardan birine bir şey olursa diye, bir de kapalı kutuda yedek iMac bulunduruyor. Bu bilgisayarlara sürekli mail akıyor ve herkesin sabırsızlıkla beklediği hitler ilk kez düşüyor.

O’NUN EVİNİN VAZGEÇİLMEZLERİ
Samsun Demir

* Büyük dinlenme koltuğu
* Müzik kutusu
* PlayStation
* Ses sistemi
* iPadler

DEKO-ÖNERİ

Eşyalardaki çay lekesi için temiz bir bulaşık süngerine şampuan dökerek lekenin olduğu bölgeyi köpürterek ovmanız gerek. Koltuğunuza kahve dökülürse onu da şampuanla temizleyebilirsiniz. Halılara ayakkabıyla buluşan çim lekesine karşı pamuğa ispirto dökün ve lekeli bölgeyi silin.

ÇIKIYOR
* Kağıt avizeler

İNİYOR
* Şatafatlı avizeler
Yazarın Tüm Yazıları