Onu çok seviyoruz

Güncelleme Tarihi:

Onu çok seviyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 10:39

Almanya’da yabancı düşmanı PEGIDA hareketinin göçmen kökenli Alman Milli Takım yıldızlarına karşı başlattığı ırkçı kampanyaya bir yenisi eklendi.

Haberin Devamı

Aşırı sağ parti Almanya için Alternatif’in (AfD) Başkan Yardımcısı Alexander Gauland, Alman Milli Takım’ın oyuncusu Berlin doğumlu Ganalı Jerome Boateng'e ağır hakaretlerde bulundu.

Gauland, Frankfurter Allgemeine gazetesine verdiği demeçte, “Almanlar onu futbolcu olarak iyi buluyorlar. Ama bir Boateng'i komşu olarak istemiyorlar” dedi.

DFP TEPKİ GÖSTERDİ

Alman Futbol Federasyonu (DFB), Gauland’ın hakaretine anında sert tepki gösterdi. DFB Başkanı Reinhardt Grindel, Boateng ve milli takımın popularitesinin siyasi hedefler için kullanılmasını “Çirkin bir çıkış” olarak niteledi.

Onu çok seviyoruz


Grindel, Boateng'in sadece mükemmel bir futbolcu değil, aynı zamanda Almanya'da etkin yardım çalışmaları yaptığını vurguladı. Bayern Münih'in yıldızı Boateng'in Münih'te Grünwald semtindeki komşuları ise Boateng'le bir sorunu olmadıklarını, tam tersine onu çok sevdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

PETRY ÖZÜR DİLEDİ

AfD Başkan Yardımcısı Gauland’ın milli yıldız Boateng hakkındaki ırkçı açıklaması, Almanya’da deprem etkisi yarattı. Gauland, “Ben hakaret etmedim” diye haberi yalanlarken, gazete ise haberinin arkasında durdu.

AfD Başkanı Frauke Petry, özür diledi. Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanların Boateng gibi bir futbolcuya sahip olmaktan mutlu olduğunu vurguladı.

Onu çok seviyoruz


Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel (SPD) bu açıklamaların yabancı düşmanı olarak nitelendirildiğine işaret ederek, “Boateng yabancı değil, asıl AfD Almanya düşmanı” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!