Önlük giydi mutfağa girdi

Güncelleme Tarihi:

Önlük giydi mutfağa girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 14:16

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitede öğrenim gören öğrencilerle birlikte mutfağa girdi, Türk yemekleri yaptı.

Haberin Devamı

 

Ankara Üniversitesi’nde eğitim gören 10 ülkeden 30 öğrenci, Türk kültürünü tanımak için mutfağa girdi. Yabancı öğrenciler, Ali Nazik’ten ekşi mayalı ekmeğe birçok yemeği kendi elleriyle yapma fırsatı buldu. Ankara Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş de önlük giyerek öğrencilerle birlikte yemek yaptı.

KURSLAR 10 AY SÜRECEK

Ankara Üniversitesi Çevre Gönüllüleri Topluluğu’nun düzenlediği, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Lezzet Kursları’ kapsamında Almanya, Polonya, Yunanistan, Güney Sudan, Tanzanya ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler, Alinazik yemeği, mutebbel salatası ve çikolata hazırladı. 10 ay sürecek kurslarda Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından da pek çok yemek, atölye eğitimlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

GENÇLERİ BULUŞTURDUK

Proje danışmanı Sağlık Kültür ve Spor Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp program ile ilgili, “Binlerce kilometre uzaktan gelip belki birbirlerinin ülkelerini hiç görme şansı bulamayacak farklı kültürlerden ülkelerden gençleri buluşturduk. Öğrencilerimizin bir arada sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapmalarının onların kültürler arası öğrenmesine büyük katkı sağladığını, önyargıların yıkılması için bu paylaşımların önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!