Onları sordular

Güncelleme Tarihi:

Onları sordular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın, Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin’le ilgili sorulara da muhatap olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Savcılar Murat Esen ve Mustafa Bilgili, Karadayı’ya Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile ilgili 5 ayrı belge, 2 vatandaştan gelen “Bu faaliyetler içerisinde Karadayı da vardı” şeklindeki ihbar mektubu ve Çevik Bir’in geçtiğimiz aylarda savcılığa sunduğu 11 sayfalık dilekçesini sordu. Avukatı Erol Aras ile birlikte soruları yanıtlayan Karadayı özetle şunları söyledi:

GAZETECİLERE BRİFİNG

“Zaman zaman gelen talepler üzerine Genelkurmay’da gazetecilere brifing verilmiş olabilir. Yasal çerçevede yapılan ve talep halinde bilgi verilmiş olabilir. Bu tür talepler Genelkurmay Başkanı’na çıkmaz.

/images/100/0x0/55ea98a9f018fbb8f88a5082

SAÇMA BULUYORUM

Haberin Devamı

Müslüm Gündüz, Fadime Şahin’in kullanıldığı iddialarını saçma buluyorum. Öyle bir şey olmamıştır. Gazetecilere şu haber yapılsın, bu yapılsın diye, haber yapılması için çalışılmaz. Genelkurmay’ın böyle bir şey yapması akla mantığa uygun değil.

TEAMÜLDE BÖYLE ŞEY OLMAZ

Batı Çalışma Grubu belgelerini ilk defa burada görüyorum. Bana göstermiş olduğunuz Çevik Bir’in imzasının bulunduğu ve Kuvvet komutanlıklarına gönderildiği belirtilen belgelere göre askeri teamüllerde böyle şey olmaz. Yani Kuvvet komutanlıklarına 2’nci Başkan imzasıyla genelge gönderilemez. 1’nci Başkan kendi imzasıyla ancak genelge gönderir. Ayrıca sevk yazısında imza ve parafım yoktur. Ancak gerek görülürse alt kurumlara gönderilecek emirlere paraf yaparım.”

ÖLÜMDEN KORKACAK YAŞI GEÇTİM

Mahkeme öncesi eşi ve oğlu ile telefonda görüşen Karadayı’nın, oğluna “Ne olursa olsun üzülmeyin, dik durun asla üzülmeyin sizleri çok seviyorum, annene iyi bak” dediği öğrenildi. Karadayı savunmasının sonunda hakime şunları şunları söyledi:
“Hâkim bey 82 yaşındayım. İdam cezası verseniz bile hiçbir korkum yok. Çünkü ölümden korkulacak yaşı çok geride bıraktım. Bunu şunun için söylüyorum, söylediğim her şey doğrudur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!