Onlara şov kostümleri değil Onlara onların kostümlerini hazırladım

Güncelleme Tarihi:

Onlara şov kostümleri değil Onlara onların kostümlerini hazırladım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Türkiye’nin Eurovision temsilcisi Mor ve Ötesi grubunun kostümlerini Ümit Ünal hazırladı. Ünal, tasarımlara başlamadan önce müzisyenlerin bütün kliplerini izledi, röportajlarını okudu, onlarla uzun uzun sohbet etti, bol bol vakit geçirdi. Grubun her üyesine hayattaki duruşlarına uygun kostümler hazırladı.

Yalnızca yarışma gecesi sahneye çıkacakları ana değil tüm zamanlarına uygun 40 parçalık bir koleksiyon yarattı. Bob Dylan’ın hayatının anlatıldığı biyografik filmden ilham aldı. Koleksiyon, mesajlı gömleklerden, dar paça jeanlerden, bol paça kumaş pantolonlardan oluşuyor. Renkler siyah, gri ve gümüş ağırlıkta...

Ümit Ünal ve Mor ve Ötesi grubu üyeleri iş birliği yapmaya, grup üyelerinin giyim ve stilini birlikte oluşturmaya, tasarlamaya ve düzenlemeye iki yıl önce karar verdiler. Karar verdiler ama devamını getiremediler. Konuşup birbirlerini tanımakla kaldılar. Mor ve Ötesi’nin Eurovision’daki temsil görevleri kesinleşince tekrar bir araya geldiler. Durum, grup, olay ve Ümit Ünal’ın tarzı üzerine uzun uzun konuştular.

Önce Eurovision klibi için kostüm hazırladılar. Klip kostümleri Ümit Ünal için hazırlık süreci oldu. Grup üyelerini, bedenlerini, duruşlarını yakından tanıdı. Ve onlara bir teklifle gitti. O müşterisi ile tek bir anı değil anlarını paylaşmak isteyen bir tasarımcıydı. Grup üyeleri için bir gardırop hazırlayacaktı. Sadece yarışma anı kostümlerini değil... Her anları için... Grup üyeleri teklifini hemen kabul ettiler. Ümit Ünal herkesin aklından geçeni şöyle anlatıyor: "Final için çok iddialı bir şey hazırlamayı kendime yakın bulmuyorum. Aşırı hazırlanılmış hissini hiç sevmiyorum. Benim kaygılarım grubun kaygılarına çok yakındı. Onlara şov kostümleri değil, onlara, onların kostümlerini hazırladım. Dünyaya seslendikleri anda kendilerini iyi hissetsinler istedim. Bu özel anda onların yanında duracak, eşlik edecek, onların önüne geçmeyecek tasarımlar yaptım."

Klip için siyah ve gümüş ağırlıklı kıyafetler yaptı. Özel gömlek ve pantolonlar tasarladı. Gardırobu yalın, şık ve mesafeli bir anlatımla tamamladı. Grup üyelerini tek tek tanıdı. Derin kişilik analizleri yaptı. Hepsinde farklı olanı keşfetmeye çalıştı. Birbirlerine hiç benzemiyor, benzeşmiyorlardı. "İçlerinde onlar yokken ve askıda asılı duruyorken de onları yansıtan kıyafetler yaptım. Mor ve Ötesi benim hayatımda bir grup olmaktan çok öteye yerleşti."

Ümit Ünal’ın gözüyle Mor ve Ötesi

Harun: Çok özel bir büyüsü var. Kendine ait, mesafeli ama en yakınında. Klip kostümüne sesinin bir hediye olduğu yazısını işledim. Şimdi kendisinin bir hediye olduğuna inanıyorum. Sahnede yine kendisi gibi bir kostümle belirsin istedim. Mesafeli ve şık. Geniş paça pantolonlar, siyah gömlek, tişörtler ve metalik pırıltılı ceketler yaptım.

Kerem Kabadayı: Ender yaratılan bir ruh olsa gerek. Daha önce hiç rastlamadığım kadar uzağa bakan biri. Görüş açısı insana ait yetinin çok ötesinde. Sahne için en avangart detay ve kesimi onun için formladım. Kolsuz ceket, tişört ve dar paçalı siyah denim pantolonlar.

Kerem Özyeğen: Bir adam bu kadar sessiz kalıp, bu kadar mı iddia taşıyabilir. Kostümleriyle en etken olan o. Grubun özel giyinmeyi en seveni de o. Onun iddiasına yetişmeye çalıştım.

Burak: Bir moda tasarımcısı için bulunmaz biri. Kostümleri en iyi taşıyan Burak. Bir modelle çalışıyormuşum gibi hissettim. Uzun ceket, dar paçalı pantolonlar, tişört ve gömlekler. İçeriye her girdiğinde atölyeme güneş getirdi. Camdan bir kalbi olduğunu da eklemeliyim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!