Onlar yolcu bizler hancıyız

Beşiktaş, Kayserispor karşısında İnönü' de 2-0 mağlup oldu. Kaybedilen 3 puandan çok daha kötüsü, kaybedilenin aslında takım ruhu olduğudur. Kayserispor sonuna kadar hak ettiği 3 puanı aldı, kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Kayserispor' un 22. yaşında ki genç file bekçisi Gökhan Değirmenci' ye sabırlar, babasına da Allah’tan rahmet diliyorum.

Haberin Devamı

Ben bir Beşiktaşlı olarak dün neredeyse ağlayacak hale geldim. Zaten bizim yüzümüz, Yıldırım Demirören başkanlığa geldiği günden beri gülmedi. Yanlış onlarca transfer, başarısız birçok sezon, giden çuvallar dolusu Beşiktaş parası. Yıldızları bünyemize kattık ve ilerisi yılların takımını yarattık dediği Beşiktaş' ın dünkü halini gördü mü başkan acaba! Futboldan ne kadar anlıyor bilmiyorum ama yönetimden anladığı kadar futboldan anlıyorsa vay halimize. Sayın başkan; Carlos Carvalhal' a bu kadar ısrar etmenizin anlamı nedir. Tayfur hoca çıkacak diye bekliyorsanız, böyle büyük bir çınar, böyle köklü bir camia tek kişiye bağlı değildir. Suçlu olduklarını bizler de düşünmüyoruz ama, peki Beşiktaş taraftarının suçu nedir. Ben antrenmana katılsam, hocaya biri bu oyuncu da Portekiz' li diye söylese adam beni ilk maçta 11' de oynatacak. Artık yeter. Adam bile acemi olduğunu altyapı için geldiği söylerken siz yönetim olarak ne iş yapıyorsunuz.

 

Haberin Devamı

Sezon başından beri bir Simao tutkusu aldı adamı gitti, he birde Aurelio. Her maçımızı 9 kişi oynuyoruz. Dün üstüne de sağ ayaklı oyuncuyu sol kanatta oynattığı Ekrem' i de ekleyince kaldık mı 8 kişi. Ekle bunlara sevimli Guti'yi de ne oldu? kaldık sahada 7 kişi. Edu ve Quaresma da vasattılar. Aslında Kayserispor'un 11 oyuncusuna karşı biz 6 kişi mücadele ettik. Oyuncuların hiç mi suçu yok, tüm suçlu hoca mı derseniz tabi ki hayır derim. Ama bir Ernst, Hilbert bu takımda kendine yer bulamıyorsa bence performanslarının kötü olduğundan değil, hocanın bu oyuncuları kafasından silmesiyle alakalı. Ernst'siz bir Beşiktaş orta sahası her maçta kayıptır. Fernandes istediği kadar kendini yırtsın hep yalnız kalmaya mahkumdur.

 

Yazacak o kadar çok ÅŸey var ama bir BeÅŸiktaÅŸ' lı olarak artık yazmaktan utanır hale geldim. BeÅŸiktaÅŸ ligin fukara babası oldu. Ligin sonuncusu ve puansızÂGaziantep' e 1 puan verdik, 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik alan Kayserispor' a 3 puan verdik.

 

Haberin Devamı

Carlos maçtan sonra dünyanın sonu değil diye açıklama yapmış. Haklı da kesinlikle değil. Ama öyle kritik maç serisine başlayacağız ki, işte dünyanın sonu o zaman belli olacak. Sonumuz hayırlı olsun diyeceğim ama hiç de hayırlı gözükmüyor.

 

Beşiktaş yenilgiyi dün hakketti belki de ama sağ olsun hakem Özgür Yankaya'da yenilgi de büyük pay sahibi oldu.

Kayserispor' un 1-0 önde olduğu 78. dakika da ceza sahası içerisinde boks ringlerini aratmayacak bir pozisyonu es geçti. O pozisyon kesinlikle penaltı ve kırmızı karttı. Aksisini söyleyen çıksın söylesin. Pozisyonun devamında Kayserispor 2. golü buldu. Maçın kırılma anı verilmeyen penaltı pozisyonudur. Yazıklar olsun. Sen o pozisyonu görmeyeceksin de hangi pozisyonu göreceksin. Sana nasıl maç veriyorlar anlamış değilim. Bundan sonra 3. ligde bile maç verseler sana takipçin olacağım. Gökhan Ünal' a elinle oynadın diye elinle gösteriyorsun da kartı neden göstermiyorsun. Beşiktaş'ın haline güldüm, güldüm de ama en çok senin saçma sapan hallerine güldüm Sn. Yankaya. Bir hakem ancak böyle bir takımın emeğini çalabilir.

 

Haberin Devamı

Gelelim maç sonrası taraftarının protestosuna. Yerden göğe kadar haklılar. Yağmurlu ve soğuk İstanbul akşamında takımını yalnız bırakmayıp tribünde ki yerlerini aldılar. Beklentileri olmaksızın hep destek tam destek oldular. Takımla yatıp takımla kalktılar. Sonuç ne peki ? hüsran. Tüm takımı protesto ettiler maç sonrası. Kimisi güldü kimisi de haklı bulup üzüldü.

Bana göre Beşiktaş'ın hiçbir futbolcusu tek bir taraftarımızdan bile kıymetli değildir. Onlar yolcu bizler hancıyız.

Yazarın Tüm Yazıları