"Onlar Türk kanı taşımıyor"

Güncelleme Tarihi:

Onlar Türk kanı taşımıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 00:00

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, CSKA Moskova tribünlerinde bordo – mavili takım aleyhine tezahüratlarda bulunan Fenerbahçeli taraftarları ağır bir şekilde eleştirdi.

Trabzonspor'un Türkiye'yi temsil ettiğini, ülke adına başarı kazanmaya çalıştığını belirten Şakar, "Onların Türk kanı taşıdıklarını düşünmüyorum" dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, tesislerde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova'ya mağlup olmalarına rağmen gruptan çıkma şanslarının yüksek olduğuna vurgu yapan Asbaşkan Şakar, şöyle konuştu: "Bazen futbol takımları iyi oynadığı zaman kazanamayabiliyor. CSKA karşısında iyi oynadığımız bir müsabakayı farklı kaybettik. Tabi ki bu bizi son derece üzdü. Daha üç maçımız ve 4 puanımız var. Önde olan takımla aramızda 2 puan var. Kalan 3 maçta puan kayıplarını telafi edip grubu en azından ikinci olarak tamamlamak istiyoruz. Gruptaki şansımız devam ediyor. CSKA'yı evimizde yenersek 7 puana ulaşacağız. Ben en kötü ihtimalle 2. olup bir üst tura çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

"BİZ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORUZ"

Şakar, bir gazetecinin, "Rusya'da CSKA tribünlerinde Fenerbahçeli taraftarlar, rakip takımı destekledi. Bununla ilgili bir şey söylemek ister misiniz?" şeklindeki soruya ise, "Bir avuç azınlık vardı tribünde. Ben onların Türk kanı taşıdıklarını düşünmüyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyoruz. Orada esas olan Trabzonspor değil. Biz Türkiye adına, ülkemiz adına başarı elde etmek için uğraşıyoruz. Onları da Fenerbahçe kulübüne mal etmek istemiyoruz. Çünkü bunlar bir azınlık. Bu doğru olan bir şey değil" ifadelerini kullandı.

"BURSASPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ"

Hafta sonu Bursaspor ile oynayacakları maça da değinen Şakar, "Bursa maçını kazanıp ligdeki iddiamızı devam ettireceğimizi düşünüyorum. Takım olma adına takımımız iyi hamleler yapıyor. Futbolcular uyum sorunu atlatıyor. Takımımız güçlü, kadromuz geniş. Sakatlarımız var, 5 – 6 oyuncumuzdan mahrumuz. Ama buna rağmen takımımız hem ligi, hem de Şampiyonlar Ligi'ni kaldırabilecek durumda" diye konuştu.

"ONUR'LA BİR SORUN YAŞAMAYIZ"

Kaleci Onur başta olmak üzere oyuncuları hakkında çıkan transfer haberlerini de yalanlayan Şakar, şöyle konuştu: "Futbolcularımızla ilgili çıkan transfer haberleri tamamen takımı yıpratma adına yapılan haberlerdir. Onur'la iki yıllık daha mukavelemiz var. Onur'la ilgili gerekli fedakarlıkları yaptık. En iyi yerlerde ameliyat yaptırdık. Onur ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Menajeri geldi, şartlarını sundu. Bizde şartlarımızı sunduk. Transfer görüşmelerinde bir anda anlaşma olmaz. Kısa sürede görüşmeleri bitirip Onur'un kulüpte kalacağını düşünüyorum. Bir problem olacağını sanmıyorum."

"BAŞKAN ŞENER SADECE TARAFTARDAN SORUMLU YÖNETİCİ KONUSUNA İMZA ATTI"

Başkan Sadri Şener'in 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun değişmesiyle ilgili öneriye imza attığın iddia edilmesiyle ilgili konuya da açıklık getiren Şakar, "Başkanımız Sadri Şener, sadece taraftarlardan sorumlu yönetici konusuna imza atmıştır. Taraftardan sorumlu yönetici, hiçbir takımda olmadığı için bu sadece başkanın üzerinde kalıyor. Stadyumunda çıkabilecek her hangi bir olayda başkan sorumlu oluyordu. Orada emniyet güçleri ile çıkabilecek bir olaydan kulüp başkanları neden sorumlu olsun? Buna karşı olarak imza attı başkanımız" dedi.

"VITTEK BAŞARILI BİR OPERASYON GEÇİRDİ"

Asbaşkan, Burak Yılmaz'ın cezasının sona ermesiyle ilgili olarak ise, "Burak bizim önemli oyuncularımızdan biri ama sahada 11 oyuncu mücadele ediyor. Toplamda 31 futbolcumuz var ve bunların hepsi kalitelidir. Burak'ın olması da bizim için avantajdır" dedi. Şakar, Vittek'in de ameliyat olduğunu ifade ederek, "Vittek ülkesinde ameliyat oldu. Gayet başarılı bir ameliyat geçirdi. 15 gün içerisinde rehabilitasyon süreci başlıyor. Henrique de takımla birlikte çalışmalara başladı. Ben 20 gün içerisinde sahalara döneceğini düşünüyorum" diye konuştu.

BURSA YOLCULUĞU YARIN

Trabzonspor, Bursaspor ile yapacağı maç için yarın saat 14.00'da Trabzon'dan THY'ye ait özel uçakla Bursa''ya hareket edecek. Bordo – mavililer maçın ardından ise saat 23.30'da yine THY'ye ait özel uçakla Trabzon'a dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!