Onlar dedektif değil diyetisyen

İZMİR’de Dereli Sağlık Merkezi’nin diyetisyenleri, Aslı Kınsız ve Yeşim Aslan, hastaların evlerine giderek bizzat ne yediklerini ne içtiklerini kontrol ederek, denetliyor ve yol gösteriyor.

Haberin Devamı

Muayenede kısıtlı zaman olduğu için ev ziyaretleriyle açığı kapatıp, hastaları motive etmeyi amaçladıklarını belirten Aslı Kansız ve Yeşim Aslan, “Daha iyi hizmet verebilmek için böyle bir program hazırladık. Diyetlerini yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı, ona bakıyoruz. Bizi görünce birebir motive olup, daha çok işe sarılıyorlar, yanlız olmadıklarını hissettiriyoruz” dedi.
Haftanın bir günü hastaları evlerinde ziyaret ettiklerini söyleyen diyetisyenler Kansız ve Aslan, uyguladıkları program için şu bilgiyi verdi:
“Hastaların buzdolaplarını kurcalıyoruz, daha sonra beraber yemek pişiriyoruz. Onlara günlük sebze, meyve tüketimini anlatıyoruz. Diyet programına uyuluyor mu ona bakıyoruz.”. Kansız, 220 kilodan 175 kiloya, 124 kilodan 83 kiloya düşen hastalarının olduğunu belirterek, ”Yaptığımız çalışma tamamen sağlıklı kilo verdirmeye yönelik. Bir yılda bu oranda kilo verenler var” dedi.

Haberin Devamı

Beyin cerrahlarının başkanı bir İzmirli

İZMİRLİ beyin cerrahı Prof. Dr. Saffet Mutluer, Uluslararası Pediatrik Nöroşirürji Derneği’ne Başkanı oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kliniğinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mutluer, merkezi ABD’de bulunan derneğin 37’nci başkanı olarak 2009-2010 döneminde görev yapacak.
27 yıldır dernekte aktif üye olduğunu belirten Prof. Dr. Saffet Mutluer, “Bilimsel ortamda kendinizi, güncelliğinizi, bilgi birikiminizi kanıtladığınız zaman ön yargılar ortadan kalkıyor. Uzun zamanda beri ISPN’in değişik kurullarında yer aldım. 20 yıldan beri de resmi yayın organında editör yardımcısı olarak görev yapıyorum. Başkanlığa yetkili kurullar karar veriyor, siz aday olamıyorsunuz. ISPN başkanlığına kıtalararası dönüşümlü olarak seçim yapılıyor. Geçen yıl Güney Afrika’da, Cape Towne’daki kongre ve genel kurulda oybirliği ile gelecek dönem başkanı olarak seçildim. Bu yıl Los Angeles’ta yapılan törenle başkanlığa getirildim. Ülkem adına onurlandım, gururlandım. Bu yıl üye sayımızı ve Türk etkinliğini artırarak 3. sıraya çıkmaya çalışacağız. Zaten Türk nöroşirürjisi tüm dünyada takdir edilen başarı grafiği çiziyor” dedi.

Haberin Devamı


Damar hastalıklarına Vatan’da en ileri yöntem

MANİSA Vatan Hastanesi’nde, tüm atardamar, varis ameliyatlarıyla tedavi edici estetik ve kozmetik anlamda kılcal damar tedavisi yapıyor.
Op. Dr. Ayhan Akçay, Dr. Bora Kamalı, Dr. Çağatay Vural, hastanın yaşamsal fonksiyonlarını etkileyen damar hastalıklarının en ileri yöntemlerle tanısını koyduktan sonra gerekli cerrahi işlemler uyguladıklarını belirterek, ”Hastanemizde digital anjio, BT anjio ve MR anjio gibi çok ileri tanı yöntemleri vardır. Gerek cerrahi müdahaleler gerekse kozmetik damar tedavisi birlikte mükemmel uygulanıyor” dedi.

 

Yazarın Tüm Yazıları