Onlar da yemek yiyor

Ünlüler... Kimisine hayran olduğumuz, bazısını kendimize benzettiğimiz, hep göz önünde olan, hep kusursuz, görmeye alıştığımız ünlüler... Sanki bu dünyadan değillermiş gibi görünürler, çünkü onlar yıldızdırlar ve yıldızlar daima parlar.

Haberin Devamı

Oysa ki onlar da herkes gibi sıradan insanlardır. Hepimiz gibi yıkanıp, bizim gibi uyanırlar sabahları; şişmiş gözlerle ve bazen biraz huysuz.
Bazısı yemek yapmayı çok sever, bazısı yemek yemeyi. Ama hepsi öyle ya da böyle her gün yemek yerler, hepimizin her gün yaptığı gibi. Benim tanıma şansını yakaladığım ünlüler arasında pahalı restoranların tanınmış aşçılarının tabaklarına alışmış olanları da var, zevkle yapılmış bir menemeni başka hiçbir yemeğe değişmeyecek olanı da.
Her gün bir şekilde evimize konuk olan yıldızlar yavaş yavaş evlerinin kapılarını da açmaya başladılar. Artık onları daha yakından tanıma, mutfaklarına girip neyi nasıl yediklerini görme şansımız da var. En özellerine girip buzdolaplarına bile bakabiliyoruz artık...

PEYNİRLİ LİPSİ ÇÖREĞİ

Haberin Devamı

Hamur için; ? 150 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.) ? Yarım çay bardağı sıvıyağ ? 1 su bardağı yoğurt ? 1 tatlı kaşığı limon suyu ? 1 paket kabartma tozu ? 1 çay kaşığı tuz ? Yaklaşık 5 su bardağı un
İç harcı için; ? 1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir ? Yarım su bardağı lor peyniri ? Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri             ? Yarım demet dereotu
Ayrıca; ? 2 adet yumurtanın sarısı

İç harcını hazırlamak için rendelenmiş peynirleri, lor peyniri ve incecik doğranmış dereotunu bir kaba koyup karıştırın. Bitkisel margarin, sıvıyağ, limon suyu, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına aktarıp karıştırın.
Kabartma tozu ve unu da ekleyip pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açarak tezgahın üzerinde inceltin. Hamurdan su bardağı ağzıyla (tırtıllı kurabiye kalıbı da kullanabilirsiniz) parçalar çıkarın.
Elde ettiğiniz hamurların ortalarına bir yemek kaşığı kadar iç harcı koyun. Hamurları ikiye katlayıp D şeklinde kapattıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Çatalla kenarlarına bastırarak şekil verin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları