Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden sınav açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ondokuz Mayıs Üniversitesinden sınav açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 20:07

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden sınav açıklaması

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından ortak derslere ait vize sınavı ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.
OMÜ tarafından yapılan açıklamada, "Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından bir gün öncesinde yapılan basın açıklamasında, 24 Mart 2018 günü yapılması planlanan ortak derslere ait vize sınavının aynı gün Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaretinden ötürü OMÜ Öğrenci Konseyi’nin talebiyle 25 Mart 2018 Pazar günü olarak güncellendiğini belirtmiştir. Ayrıca, bu güncelleme işleminin tamamen Öğrenci Konseyi’nin talebinden hareketle ve öğrenci odaklılık anlayışıyla hayata geçirildiği de aynı açıklama içerisinde vurgulanmıştır. Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyareti sırasında trafik yoğunluğu ve güvenlik gerekçesiyle kapanacak yollardan dolayı öğrencilerimizin sınavlara yetişememesi ihtimalinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Söz konusu açıklamada öğrencilerimizin mağduriyetini engellemeye yönelik bu halisane çabanın farklı şekillerde yorumlanması ve başka noktalara çekilmesinin zorlama bir bakış açısının ürünü olduğu da kamuoyuyla paylaşılmıştır. Son olarak akademik kaygıyla yapılmış böyle bir düzenlemenin siyasi malzeme yapılmasının da üzüntüyle karşılandığı belirtilmiştir" denilerek şu ifadeler kullanıldı:
"Konuyla ilgili bütün bu açıklamalara rağmen İYİ Parti Samsun İl Başkanı’nın Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’nün tüzel kişiliğini ve bu tüzel kişiliği temsil eden yöneticilerin kişilik haklarını hedef alan ifadeleri, eleştiri sınırlarını aşmakta ve hakaretamiz bir nitelik taşımaktadır. OMÜ UZEM’in daha önceki açıklamasında da vurgulandığı üzere, söz konusu erteleme, öğrencilerimizin taleplerini yerine getirmeye yönelik iyi niyetli bir yaklaşımın ürünüdür. Böyle bir yaklaşımın farklı algılara yol açabilecek şekilde yorumlanması kamuoyunu yanlış yönlendirme potansiyelini de taşımaktadır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve yönetim iradesi, üniversitede gerçekleştirilen eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini en üst düzeyde yürütmeye ve ülkemizin hizmetine sunmaya kararlılıkla devam edecektir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!