Önder Özen’den 3x8 model Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Önder Özen’den 3x8 model Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 01:07

Beşiktaş’ın yeni hocası futbol direktörüne bağlı olarak çalışacak.Yeni futbol genel direktörü Özen, 24 kişilik A takımı 8’erden üçe ayıracak. İlk grupta uluslararası, ikinci grupta ulusal ve üçüncü grupta gençler olacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Kulübü Futbol Genel Direktörlüğü’ne Önder Özen getirildi. Başkan Fikret Orman ve Özen dün medya karşısında 3 yıllık resmi imzayı attı. Orman, futboldaki işlerin daha profesyonel bir hale gelmesi gerektiğini belirtti. Fikret Orman, yollarını ayırdıkları Aybaba’nın görüşmeye avukatını göndermesinden ötürü kırgın olmadığını da söyledi.

‘KUPADAN ÖNCE KALICI SİSTEM’

Yenİ direktör Özen ise ‘3x8 modeli’ni uygulayacak. Önder Özen, “24 kişilik A takımı kadrosunu 8-8-8 olmak üzere 3 kategoriye ayıracağız. İlk 8 uluslararası standartlara sahip olacak. İkinci 8, A milli ve ümit milli kalitesinde olacak. Son 8’de en az 4 Türk’ün yanı sıra 4 de öz kaynaktan çıkmış oyuncu şeklinde olacak. Başarı tarifim kupa değil. Kupa tabi ki kaldırmak istiyoruz ama asıl hedefimiz bir sistem oluşturmak. Başarıdan da başarısızlıktan da sorumluyum” dedi.

Haberin Devamı

‘BEŞİKTAŞ HOCALIĞI HADDİM DEĞİL’

3 yıllık sözleşmeye karşın kendisine 18 ay ömür biçtiğini anlatan Özen, “Düşündüklerimi yapamazsam kontratımız çekmecelerde kalır. 3 sene sonunda Beşiktaş Lale Devri başlasın istiyorum” dedi. Beşiktaş hocalığında gözü olmadığını vurgulayan Önder Özen, “Beşiktaş’ın hocası ya 56-57 yaşlarında uluslararası zaferler yaşamış biri ya da çok büyük potansiyeli olan kimse olmalı. Benim henüz haddim değil. Bu konuda garanti verebilirim” diye konuştu.

3 YILLIK iMZA

Fikret Orman, dün yeni direktör Önder Özen ile medya önünde üç yıllığına el sıkışıp poz verdi.   

Özen’in yetkileri

1-A takım, altyapı ve futbolcu izleme ekibinden sorumlu olacak.
2-Teknik direktör dahil, transfer görüşmelerini yapacak.
3-Teknik direktör ona bağlı çalışacak.
4-Kendisi sadece yönetime karşı sorumlu olacak.

Özen’in hedefleri

1-Scout’a Türkçe ad bulunacak. Ekip her yere yayılacak.
2-Altyapı takımlarının yönetim mekanizmaları gözden geçirilecek.
3-Futbol birimlerinin idari süreçleri disipline edilecek.

Ben bir vatansızım

F.BAHÇE’de 7.5 yıl çalıştığını kaydeden Özen, “Beşiktaş Türkiye için neyse F.Bahçe de odur. 1992’de Eskişehirspor’a transferim olmayınca küstüm. O dönemden beri vatansızım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!