ÖNDER Düzce Şubesi Başkanı Çalışkan:

Güncelleme Tarihi:

ÖNDER Düzce Şubesi Başkanı Çalışkan:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:23

- "28 Şubat darbesinin en büyük mağdurları, eğitim hakkı gasbedilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur"

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - Düzce İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Düzce Şubesi Başkanı İdris Çalışkan, " 28 Şubat darbesinin en büyük mağdurları, eğitim hakkı gasbedilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur" dedi.

Dernek binasında basın mensuplarına açıklama yapan Çalışkan, 28 Şubat 1997'nin zorbalıklarla dolu utanç tarihi olduğunu söyledi.

İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatmaya, üniversite giriş sınavlarında katsayı engeli ve üniversitelerde başörtüsü yasağı getirilmesiyle tarihte ender rastlanır bir adaletsizliğe imza atıldığını vurgulayan Çalışkan, " İmam hatip okullarında eğitim gören 13-14 yaşındaki çocuklar okul kapılarından geri çevrilmiştir. Eğitim hakkı elinden alınan öğrencilerin yurt dışına çıkmaya başlamasıyla büyük bir beyin göçü yaşanmıştır. Bu yıllarda imam hatiplerin sesi olan ÖNDER, okul kapılarından dönen öğrencilerin hukuk savunucusu olmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çalışkan, darbeyi gerçekleştirenlerin şimdi yargı karşısında olduğunu belirterek, " O dönemde milli irademize ve değer yargılarımıza yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve bunu yapanları, toplum olarak unutmayacağız. Tarihin hiçbir döneminde zulüm, payidar olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!