Öncesi ve sonrasıyla Ankara’da BACH vakti

Güncelleme Tarihi:

Öncesi ve sonrasıyla Ankara’da BACH vakti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 16:48

Ankara, bu ay Bach Günleri’ne ev sahipliği yapacak. “Bach, Before and After ismiyle düzenlenecek etkinlikte 43 yıllık barok müzik topluluğu Hortus Musicus ve barok kemanın yaşayan en büyük ustası Sigiswald Kuijken sahne alacak.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü müzisyenlerin katılımı ile yıllardır İstanbul’un en renkli tematik etkinliği haline gelen ‘Bach Günleri’, ikinci kez Ankara’da düzenlenecek. Geçtiğimiz sene aralık ayında düzenlenen ‘Bach Günleri’ bu ay Ankara’da ‘Bach, Before and After(Bach, öncesi ve sonrası)’ ismiyle gerçekleşecek. Etkinliğin programında, Avrupa’nın en eski Barok müzik topluluğu Hortus Musicus ve barok kemanın yaşayan en büyük ustası Sigiswald Kuijken yer alıyor. 

AKÜN SAHNESİ’NDE

Hortus Musicus, 15 Şubat saat 20.00’de ilk defa Ankara Akün Sahnesi’nde Başkentli müzikseverlerle bir araya gelecek. Klasik müzik meraklılarının yakından tanıdığı, Barok kemanının yaşayan en büyük ustası Sigiswald Kuijken de, solo sonat ve partitalarla 21 Şubat saat 19.00’da İstanbul Deniz Müzesi’nde ve 22 Şubat saat 20.00’de Ankara Akün Sahnesi’nde dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Haberin Devamı

BİLİNÇLİ DİNLEYİCİ

Etkinliğin prodüksiyonluğunu üstlenen Hakan Erdoğan geçtiğimiz Aralık ayında Başkent’te düzenledikleri konserlerin büyük ilgi gördüğünü hatırlatarak, “Ankara’nın bilinçli bir dinleyici kitlesi var. Ankara’da öğrenciler de konserlerimize çok ilgi gösteriyor. İstanbula gelen öğrenci dinleyicilerin iki katı öğrenci geliyor Ankara’daki konserlere. Düzenleyeceğimiz konserler Ankara’nın müzik hayatını da canlandıracak ve müzikseverler yine beğeniyle dinleyecekler” dedi. 43 yıllık geçmişi boyunca Avrupa’nın bütün müzik tarihini kat eden Hortus Musicus’un repertuvarı Hint, Arap ve Yahudi geleneksel müziğinden en çağdaş eserlere kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!