Öncelikli gündem maddesi alt komitelerin kurulması

Güncelleme Tarihi:

Öncelikli gündem maddesi alt komitelerin kurulması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 00:00

TOBB Sıvılaştırılmış Likit Petrol Gazı (LPG) Meclisi başkan ve başkan yardımcılarını belirledi. Meclis Başkanlığı’na seçilen Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, “Meclisin, yeni dönemdeki birinci gündem maddesi, alt komitelerin oluşturulması” dedi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği Sıvılaştırılmış Likit Petrol Gazı (LPG) Meclisi, Meclis Başkanlığı’na Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu’nu, Başkan Yardımcılıklarına Erciyesgaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rasim Kahyaoğlu’nu, Shell Gaz Genel Müdürü Semih Genç’i ve Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Cömert’i seçti.

TOBB’un Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya EPDK, PİGM, Ölçü ve Standartlar Genel Müdürlüğü temsilcileri ve Meclis üyeleri katıldı. Meclisin, 15 gün içerisinde Mevzuat, Teknik, Otogaz ve Tüplü olmak üzere 4 alt komite oluşturması bekleniyor.

Sektörün sorunları tek sesle gündemde

Meclisin, yeni dönemdeki birinci gündem maddesinin alt komitelerin oluşturulması olduğunu belirten Yağız Eyüboğlu, şunları söyledi:

“Sektörümüzün, geçmişten gelen ve hepimizin mutabık olduğu bir takım sorunları vardı. Bunları değişik platformlarda gündeme getiriyorduk. Şimdi bu sektörün sorunlarını dernekler olarak ayrı ayrı değil, ortak bir paydada, LPG Sektör Meclisi olarak tek ses ile gündeme getireceğiz. TOBB LPG Meclisi Kamu Otoritesi ve sektörün bütün paydaşlarıyla beraber çalışarak sorumlu ve sürdürülebilir iş örneklerini çoğaltacak, sektörü büyütmek için gereken bütün çabayı gösterecek.

Türkiye, başta sanayi olmak üzere her alanda büyüyen ve sürekli yatırımlar yapılan bir ülke. Böylesine bir ortamda en büyük ihtiyaç temiz, çevreci ve sağlıklı enerji kaynakları.

Geleceğin temiz dünyası için

Türkiye LPG piyasası hem nicelik büyüklüğü, hem de sunulan ürün ve hizmetlerinin niteliği ile Avrupa ve dünyanın önemli pazarlarından biri. LPG, ulusal enerji politikamızın vazgeçilmez bir parçası. Evlerimizde, sanayide ve otomobil yakıtı olarak kullanılan LPG, her alanda verimliliği ve çevreciliği ile daha fazla tercih edilen, geleceğin temiz dünyasına katkıda bulunan bir enerji kaynağı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!