Önceki evliliğim ileride sorun yaratır mı

Sevgilim benden dört yaş küçük. Birbirimizi çok seviyoruz ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ama benim daha önce yaşadığım evliliğin ve aramızdaki yaş farkının ileride sorun yaratacağından endişeleniyorum.

Merhaba ablacığım, ben bir kez evlenip boşanmış genç bir kadınım. İki yıldır hayatımda biri var.
Evlenmeyi düşünüyoruz. Mantıklı, gerçekçi insanlarız ama aynı zamanda da çok hassas ve duygusalız.
Ben beş yıllık bir evlilik yaşadığım için tabii ki ilişkiler konusunda deneyimliyim.
Sevgilim 27 yaşında, bense 31. Onun ilk ilişkisi benim. Daha önce kızlara hiç güvenmemiş. Benimse dürüstlüğümü sevmiş. Bu arada dinine de düşkün biri.
İleride aramızdaki yaş farkı veya onun benim yaşadığım acıları yaşamamış olması, beni anlamasında sorun yaratır mı? Benim ikinci evliliğim olması, onun için sorun olur mu?
Aklım ve ruhum ona bağlı. Onu seviyorum, bu konuda çok eminim. Onu kaybetmek istemiyorum. Ama evlenirsek doğru mu yapmış olurum, bilmiyorum... Fikirleriniz benim için çok önemli.
Rumuz: Bakış açısı

Sevgili kızım, madem iki yıldır seninle, demek ki senin bu endişelerini aşmış. Eğer yaş farkını ya da senin evlenip boşanmış olmanı sorun etseydi, daha farklı davranır, seninle evlenmeyi düşünmezdi.
Bence boş yere endişe ediyorsun. Dediğin gibi o iyi biri ve mantıklı bir genç adam.
İlk ilişkisini seninle yaşamasına gelince... Belki bazı gençler gibi sadece evleneceği kadınla flört etmek, onunla ilk kez beraberlik yaşamak istemiştir. Dinine bağlı bir genç olduğunu söylüyorsun, bu açıdan bakınca böyle hareket etmesini çok doğal görüyorum.
Eğer onu gerçekten seviyorsan, onun tecrübesizliğini asla yüzüne vurmazsın. Yaşını asla sorun etmezsin. Zaten artık kadınlar kendilerine çok iyi bakıyor, uzun süre genç kalmayı başarıyorlar.
Geçmişine ve ilk evliliğine, bu arada yaşadığın acılara da bir sünger çekmeyi bilmelisin. Bu konularda dürüst davranmak düşüncesiyle ona gereksiz ayrıntıları anlatmamalısın.
Bu söylediklerime kulak verirsen, ilişkinizde hiçbir sorun olmayacaktır, inan bana...
Yazarın Tüm Yazıları