Önceden sabıkası şimdi potadaki sayısı kabarık

Güncelleme Tarihi:

Önceden sabıkası şimdi potadaki sayısı kabarık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 11:58

- Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi ekibi Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un yürüme engelli oyuncusu Serdar Sağlam, 18 yaşından önce sabıkalarla dolu yaşamının ardından başladığı spor hayatındaki başarısıyla gençlere, çocuklara örnek oluşturuyor - Dizlerinden tüfekle vurulması sonucu engelli kaldıktan sonra basketbolcu olan Sağlam, bir dönem Galatasaray'ın formasını giyerken, şimdilerde ligin en fazla sayı atan oyuncuları arasında bulunuyor - Sağlam: "18 yaşından önce ve sonra iki farklı hayatım var. Keşke çocuk yaşta spora gitseydim, kötü ortamlara girmeseydim"

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginde mücadele eden Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un yürüme engelli oyuncusu Serdar Sağlam, 18 yaşına kadar sabıkalarla dolu yaşamının ardından başladığı spor hayatıyla gençlere, çocuklara örnek oluyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'a geçen sezon Galatasaray'dan transfer olan pivot Serdar Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uşak'ta sorunlu bir ailede büyüdüğünü belirterek, henüz 11 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığını anlattı.

Babasıyla anlaşamadığı için aynı yaşlarda evden kaçtığını, yaklaşık bir yıl sokaklarda yaşadığını dile getiren Sağlam, yanlış bir hisse kapılıp özgür olduğunu düşünerek bir daha eve dönmediğini söyledi.

Havaların soğuk olduğu aylarda bir kahvecinin yanına çağırdığını ve kahvehanede yatıp kalkmaya başladığını ifade eden Sağlam, "Bir süre öyle devam ettim. Daha sonra kumarhane, gazino hayatım başladı. Uşak, ufak bir şehirdi. O zamanlar böylesine büyük hatalar yaptım, hayatımı mahvettim" dedi.

Haberin Devamı

- Son yaralaması hayatını değiştirdi

İlk suçunu 13 yaşında "yan bakma" kavgasından bir kişiyi bıçaklayarak işlediğini anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

"18 yaşına kadar benzer suçlar işletim. Bıçak ve silahla yaralama suçlarından 16 sabıkam vardı. 18 yaşımda bir kişiyi silahla yaralamaktan cezaevine girdim, 3 ay yattım. İlk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım. Yaraladığım kişinin adamları, duruşma günü beni takip etmişler. Park halinde duran otomobilin içinde otururken yaklaşıp, pompalı tüfekle iki dizime ateş ettiler. Amaçları sakat bırakmaktı ve istedikleri de oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 ay tedavi gördüm. Bacağımın biri diz üstünden kesildi, diğerini kurtardık ama yürüme engelli kaldım."

İzmir'de üniversitede öğrenim gören ablasının yanına yerleştiğini ve orada yaşamaya başladığını belirten Sağlam, burada engelliler derneğine gittiğini ve neler yapabileceğini araştırdığını söyledi.

Söz konusu derneğin basket takımı olduğunu ve burada basketbol oynamaya başladığını dile getiren Sağlam, "Bana 'oynar mısın' diye sordular, ben de denedim ve bu noktalara geldik" dedi.

Haberin Devamı

- Avrupa ve Kıtalararası şampiyonlukları yaşadı

İzmir'in Bornova ilçesinin bir engelli takımına, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na geçtiğini anlatan Sağlam, o dönemlerde tekerlekli basketbolda en iyisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade etti.

Sağlam, kendisini ispat edince 2012'de Galatasaray'a transfer olduğunu ve pivot olarak oldukça başarı yakaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve Kıtalararası Şampiyonluk yaşadım. Galatasaray'da 3 sene daha sözleşmem vardı ama orada kadro daha genişti ve benim mevkimde oynayan 5'i yabancı 8 kişi vardı. Sürekli oynayamıyordum ama ben sürekli salonda mücadele etmek istiyordum. Daha sonra Balıkesir'den teklif geldi ve geçen sezon kabul ederek buraya transfer oldum. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'da ikinci sezonum. Bu yıl çok iyi bir kadro kurduk. Şu anda iyi gidiyoruz. Ligde Galatasaray'ın ardından 2. durumdayız. Ben pivot oynuyorum hem de takım kaptanıyım. Ligin en fazla sayı atan oyuncuları arasında bulunuyorum. Bu sezon sayı ortalamam 20 oldu. Şu anda takım olarak da ligde en çok sayı atan biziz."

- İkinci hayatını yaşıyor

Haberin Devamı

Sağlam, önceden bir suçluyken şimdi sporcu olarak ikinci hayatını yaşadığını belirterek, "Keşke küçükken daha düzgün bir aile ortamım olsaydı. Çocuk yaşta spora gitseydim, bu tür kötü ortamlara girmeseydim. Çocuklara, gençlere önerim, özenmesinler, düzgün bir hayat sürsünler, anne ve babalarının sözlerinden çıkmasınlar. Anne ve babalar, çocuklarının hiçbir zaman kötülüğünü istemez" diye konuştu.

İllegal bir hayattan özenilen bir sporcu yaşamına geldiğini anlatan Sağlam, "18 yaşından önce ve sonra iki farklı hayatım var. 6 ay önce evlendim ve çok mutluyum. Eşim benim gibi engelli değil. Spor beni hayata bağladı. Ben yıllardır kimseden destek almadan geçiniyorum. Kendi düğünümü kendim yaptım. Çocuğum olduğunda büyüdüğü zaman muhakkak spora yönlendireceğim. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de bizlere çok büyük desteği var. Mutlu bir hayatım var ama keşke 18 yaşından öncesi olmasaydı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!