Önce zafer sonra reform

Güncelleme Tarihi:

Önce zafer sonra reform
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:00

Libya lideri Albay Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam, birinci önceliklerin isyanı bastırmak olduğunu belirterek, “Teröristleri ortadan kaldırdıktan sonra ülkede reforma gideceğiz” dedi.

Washington Post gazetesine konuşan Seyfülislam Kaddafi, en büyük hayal kırıklığının ABD’den Libya’ya getirdiği yetkililerin, şimdi muhaliflerin liderleri arasında yer alması olduğunu söyledi. Oğul Kaddafi, ABD Başkanı Barack Obama’yı da Irak’a kitle imha silahları iddiasıyla saldıran eski Başkan George Bush’la aynı olmakla suçladı.

El Kaide Misrata yolunda

Libya hükümeti sözcüsü Musa İbrahim ise, El Kaide’nin tüm dünya istihbarat servislerince çok iyi tanınan yöneticisi Abdülhakim El Hasadi’nin, iyi eğitimli 25 savaşçıyla birlikte isyancıların elindeki Misrata kentine gitmek üzere Bingazi’den eski bir gemiyle yola çıktığını ileri sürdü. İbrahim, onarılan El Şahid Abdülvahab isimli eski Mısır bandıralı geminin silah ve modern haberleşme cihazlarıyla yüklü olduğunu kaydetti.Batı ülkelerinin durumdan haberdar olduğunu savunan sözcü, Libya cihat grubu ve El Kaide üyesi İsmail Sallabi’nin de Katar tarafından gönderilen 20 kadar uzmanın yardımıyla Bingazi’deki “7 Nisan” askeri kampında 200 kökten dinciye askeri eğitim verdiğini söyledi.

Öte yandan isyancıların elindeki Cebel Garbi’de son 24 saatte 100’den fazla insanın öldüğü iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!