Önce yöneticiler barışmalı

Güncelleme Tarihi:

Önce yöneticiler barışmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 00:25

Bordo mavililerle 6 şampiyonluk yaşayan 3 futbolcudan birisi olan efsane isim, “Bir an önce bir neticeye varılmalı, herkes aklanmalı” dedi. İki kulübün de günahı olmadığını söyleyen Özçağlayan, “Kendiliğinden gelişen olaylar yüzünden iki zıt kutup haline getirildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

1973-86 yılları Trabzonspor’da forma giyen ve toplam 6 şampiyonluk yaşayan 3 futbolcudan birisi olan Necati Özçağlayan, bordo mavililerin Fenerbahçe ile yaşanan gerginlikten dolayı, Türk futbolunun zarar gördüğünü belirtti. Bir döneme damgasını vuran efsane futbolcu, “Bu kutuplaşmayı ancak yöneticiler bitirebilir. Yöneticiler birbirine daha sıcak şekilde yanaşır verdikleri beyanatlara dikkat ederlerse konu kapanır” diyerek, çözüm yolunu gösterdi.

‘Bugün düşman gibiler’

f.bahçe ile yaşanan gerginliği hiç tasvip etmediğini belirten Necati Özçağlayan, “Durum şu hale geldi; sanki Trabzonlu ile Fenerbahçeli bugün düşman gibi. Oysa ikisinin de bu olaylarda bir günahı yok. Ne Trabzonspor’un ne de Fenerbahçe’nin istemediği kendiliğinden gelişen olaylar yüzünden iki zıt kutup haline getirildi” dedi.

Haberin Devamı

Yaşananların hiç güzel olmadığına dikkat çeken Özçağlayan, “Bu gerilimi ancak yöneticiler bitirebilir. Yöneticiler birbirine daha sıcak şekilde yanaşır verdikleri beyanatlara dikkat ederler, biraz daha ılımlı olurlarsa, bu gerginlik biter. İki güzide kulübün böylesine gerilmesi ülke futboluna da zarar veriyor” diye konuştu.

‘Kararlar sürüncemede kaldı’

mahkeme sürecinde yaşanan gelişmelere baktığında bazı tatsız olayların yaşandığına inandığını belirten Necati Özçağlayan “Keşke olmasaydı ama olmuş. Ancak alınması gereken kararlar çok sürüncemede kaldı. Bir an önce bir neticeye varılmalı, herkes aklanmalı. İki takımın yöneticileri el sıkışıp yola devam etmesi, bir daha da bu konuların hiç açılmaması gerekiyor” dedi.

Trabzonspor’un son yıllarda da çok başarılı olduğunu savunan Necati Özçağlayan “Trabzonspor, başarısız görüldüğü yılların tamamına yakınında zirveyi kovaladı ve her sene Avrupa’ya gitti. Ancak kent daha önce şampiyonluklar yaşadığı için hiçbir sonuç onları tatmin etmiyor. İstanbul ekibi, bizden üstün durumda” şeklinde konuştu.

F.Bahçe 2 milyon lira teklif etti 375 bin veren Trabzonspor’da kaldım

1977 yılında rekor teklif aldığını kaydeden Özçağlayan, “Şimdi bakınca, ‘İyi ki kalmışım’ diyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ŞENOL Güneş ve Turgay Semercioğlu gibi isimlerle Trabzonspor’un efsaneleri arasına giren Necati Özçağlayan, Fenerbahçe’in kendisine 1977 yılında astronomik bir transer ücreti teklif ettiğini söyledi.

Kent insanı bizi çok severdi

Özçağlayan, “Sarı lacivertliler bana 2 milyon lira teklif ettiler. Ancak o yıllarda para bugünkü kadar ön planda değildi ki ben 375 bin liraya Trabzonspor’da kalmayı seçtim. Bugün bakınca ‘iyi ki de kalmışım’ diyorum” dedi.
26 kez A milli takım formasını giyen Necati Özçağlayan “O yıllarda kent insanı bizi çok sever biz de kent insanını çok severdik. Herkes birbirini tanır ve saygıyla yaklaşırdı. Para için kentimi terk etmeyi istemedim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa’yı silkelerdik

NECATİ Özçağlayan, “Geriye dönüp bakınca ‘Biraz daha farklı çalıştırılmış olabilseydik belki Avrupa’da çok daha başarılı olabilirdik’ diyorum. Zira Avrupa’yı silkeleyebilirdik” dedi.

Şampiyonluk için alt yapıdan oyuncu gelmeli

NECATİ Özçağlayan, Trabzonspor’un yeniden şampiyonluklar yaşaması için formülü açıkladı. Bordo mavililerin efsane ismi, “Aşağıdan üste futbolcu çıkması gerekiyor. Alt yapıdan futbolcuların yetişmesi lazım” dedi.

1461 Trabzon’un umut verdiğini kaydeden Özçağlayan, “Önemli olan unsur takım iskeleti kurabilmektir. İskeleti kurduktan sonra gerisi kolaydır. 1461 Trabzon takımının oyuncularının arasına birkaç oyuncu monte edilebilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!