Önce yıldızları sonra 'Dünyanın Kurtarıcısı'nı sattı...

Güncelleme Tarihi:

Önce yıldızları sonra Dünyanın Kurtarıcısını sattı...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 15:32

Yaz transfer döneminde oyuncu satışından 435 milyon doların üzerinde kar elde eden Monaco'nun sahibi Dmitry Rybolovlev, Da Vinci'nin 'Dünyanın Kurtarıcısı'nı (Salvator Mundi) tablosunu 450.3 milyon dolara sattı.

Haberin Devamı

Dmitry Rybolovlev, dört yıl önce tablo açık artırma olmaksızın özel bir satışta Da Vinci'nin 'Dünyanın Kurtarıcısı'nı 127,5 milyon dolara alınmıştı. 1519'da ölen Leonardo da Vinci'nin 20'den az eseri günümüze kadar gelebilmiş durumda.

Da Vinci'nin, özel bir koleksiyona gidecek olan 'Dünyanın Kurtarıcısı' tablosunu 1505 yılından sonra yaptığı düşünülüyor. Açık artırmayı kazanan kişinin kimliği açıklanmadı. Tabloda İsa Peygamber bir eli havada, diğer elinde ise cam bir küre tutarken tasvir ediliyor. 450,3 milyon dolarlık satış tutarı, bugüne kadar bir açık artırmada bir sanat eseri için ödenen en yüksek tutar.

Önce yıldızları sonra Dünyanın Kurtarıcısını sattı...

Haberin Devamı

YAZIN YILDIZLARINI SATMIŞTI

Fransa Ligue 1'de geçen sezon şampiyon olan Monaco, yıldız oyuncuları Kylian Mbappe'yi Paris Germain, Benjamin Mendy ile Bernardo Silva'yı Manchester City'e, Bakayoko'yu Chelsea'ye Nabil Dirar'ı Fenerbahçe'ye satmıştı. Monaco bu satışlardan 435 milyon doların üzerinde kar elde etmişti.

Önce yıldızları sonra Dünyanın Kurtarıcısını sattı...

RYBOLEVLEV KİMDİR?

1966 doğumlu Rus iş adamı Dmitry Rybolovlev Ukraynalı şirketinin ve Monaco kulübünün sahibi. Forbes dergisinin milyarder listesinde 7.4 milyar dolarlık servetiyle 190. sırada yer alıyor. Rusya'nın en zengin 15. adamı olarak biliniyor. Rybolovlev, 2013 yılında, 24 yaşındaki kızı Ekaterina'ya ünlü Yunan armatör ailesi Onassis'in Ege Denizi'ndeki Skorpios Adası'nı 117 milyon euro vererek satın almıştı.

cuneytm@hurriyet.com.tr

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!