Önce ‘yerel’

Özkök Paşa’nın ifadelerinden anlıyoruz ki Belediye Seçimleri’nin önemi askerler tarafından gayet iyi biliniyor.

Haberin Devamı

Nitekim 35. maddeye dayanarak bir koruma-kollama girişimi olacak idiyse, bunun, 2004 Belediye Seçimleri’nden önce olması gerektiği, bir Beyin Fırtınası Toplantısı’nda telaffuz bile edilmiş.

Neden?

İktidar henüz çok yeni ama Belediyeleri de alırsa iş işten geçer.

Nitekim aldı.

Ve sahiden de “iş işten geçti.”

***

Askerler bunu biliyor.

Ama siviller hâlâ bilmiyor.

Sosyal Demokratlar, ellerindeki bütün Belediyeleri Refah’a ikram ettiklerinden beri kendilerini toparlayamadılar. 1994’te başlayan Yerel Hezimet 1999’da devam etti, 2004’te artarak devam etti, 2009’da bile durulmadı.

Şimdi önümüze konacak ilk sandık, yine Yerel Seçim Sandığı... O sandığı kaybeden, ardından gelecek 2’inci ve 3’üncü sandığı da kaybedecek.

Haberin Devamı

***

Öyle anlaşılıyor ki, şimdiki Bakanların önemli bölümü, çeşitli Belediyelere Başkan Adayı olacaktır. İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Mersin, Eskişehir, Edirne, Manisa, Muğla başta olmak üzere, birçok ilde iktidar kanadından hep ağır toplar göreceğiz.

Ama muhalefet liderine “İstanbul adayınız kimdir” diye sorsanız, devlet sırrı gibi saklayacaktır “henüz erken” diyecektir.

Meselenin önemini bilen Gürsel Tekin belki de bu yüzden bir emrivaki yapmak istiyor ve açık açık İstanbul’a tâlibim diyor. Efendim, kazanır veya kazanmaz ama doğrusunu yapıyor. Bu işleri iyi bilir.

Yazarın Tüm Yazıları