Önce samba sonra kavga

Güncelleme Tarihi:

Önce samba sonra kavga
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

Gol perdesini Luis Fabiano açtı. Aynı futbolcu Henry’ye özenip elle düzelttiği pozisyonda farkı 2’ye çıkardı. Elano ve Drogba skoru belirledi. Kaka kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

İŞTE MUHTEŞEM GECEDEN KARELER

FUTBOL kalitesi düşük Dünya Kupası’nda umut maçı. “Olağan finalist” Brezilya, “Altın jenerasyon” yakalaya Fildişi Sahili karşı karşıya.Dünya futbolunun “yıldız tedarikçisi” konumundaki iki takımın sahaya çıkan kadrolarının toplam değeri milyonlarca dolara bedel: Drogba, Kaka, Robinho, Toure, Fabiano, Kalou...

Ancak yıldız yağmuru beklerken yaz yağmuru ile yetinmek zorunda kaldık; özellikle ilk 45 dakikada.
Brezilya “Nasıl olsa golü bulurum”, Fildişi Sahili ise “Aman usta, yemeyelim, duruma bakarız sonra” havalarında başladı.

İlk maçta Portekiz’le berabere kalan Fildişi, ön plana yenilmemeyi koymak için yanlış maçı seçtiğini 25’inci dakikada anladı. Kaka’nın tereyağından kıl çeker gibi topla buluşturduğu Luis Fabiano, müthiş milli takım performansına bir gol daha ekledi. İlk 45 dakika sahada oynanan futbol açısından can sıkıntısı yaratacak şekilde noktalandı.

Tutuk Fildişi Sahili’nin ikinci yarıda açılması beklenirken, Fabiano “Durun daha söyleyecek sözüm var” dedi ve hentbol/futbol karışımı bir gol daha buldu.

G.Saraylılar karşılaşmadı

“Dakika 51. Rakip Brezilya. Skor 2-0. Fildişi Sahili için durum pek parlak değil” derken sahneye Elano çıktı yine. Kuzey Kore maçına 1 gol, 1 asist ile damga vuran Galatasaraylı futbolcu, Kaka’nın -yine- asistanlığı üstlendiği 62’inci dakikada skoru 3-0 yaptı.

Golden sonra ağır bir faule maruz kalan Elano sahayı sedyeyle terk ederken Fildişi’nde Keita’nın oyuna girmesi ilginç oldu; iki Galatasaraylı karşı karşıya oynama fırsatı bulamadı.

Drogba’nın golü “teselli ikramiyesinden” öte bir anlam taşımıyordu.

Keita’nın oyunu güzelleştirmek yerine benzerlerini bizim ligde de yaptığı “Ah kaşıma sinek kondu, suçlu da Kaka’dır!” numarasıyla çirkinleştirmesi gecenin en büyük hayal kırıklığıydı. Brezilya Dünya Kupası’nın en büyük favorisi olduğunu cümle aleme duyurmuş oldu. Şahane oynamadı ama Dünya Kupası’nda şahane oynayan bir takım var mı sanki?..
Fildişi Sahili ise umulanın çok altında bir performans göstererek destekçilerini taca çıkardığıyla kaldı.

G.Saraylı Elano’ya nazar değdi

DÜNYA Kupası’nda Brezilya Milli Takımı ile başarılı maçlar çıkaran Galatasaraylı Elano sakatlandı. Fildişi Sahili karşılaşmasında sahayı sedyeyle terk eden sarı kırmızılı futbolcunun durumu henüz netleşmedi. Dün milli takım forması ile yıldızlaştığı maçlara bir yenisini ekleyen yıldız, güzel oyununu bir de golle süsledi.
63. dakikada takımının 3. golünü atan Elano, 2 dakika sonra Tiote’nin sert darbesi ile yerde kaldı. Acı içinde kıvranan futbolcu oyuna devam edemedi ve yerini Dani Alves’e bıraktı. Elano’nun kenara alındıktan sonra ayağını yere basamadığı görüldü.

Ortalık karıştı

LUIS Fabiano’nun attığı 2. golde elle oynamayı göremeyen Fransız hakem, Fildişili futbolcuların sinirlerinin gerilmesine neden oldu. Afrikalılar, son bölümde kasıtlı hareketlerle rakiplerini sakatlamaya oynadı. Bu sırada yaşanan arbedelerde hakem yine birçok kartı es geçti. Son olarak faturayı, G.Saraylı Keita’ya fazla sert bir müdahalede bulunmayan Kaka’ya kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!