Önce oy, sonra alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Önce oy, sonra alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 00:00

Yaz ortasında yapılan 22 Temmuz seçimlerinin ardından sabah erken saatlerde sandığa giden seçmen soluğu alışveriş merkezlerinde aldı.

Öğle saatlerine kadar boş olan alışveriş merkezlerinde, öğleden sonra yoğun alışveriş yaşandı. Dün özellikle büyük şehirlerdeki alışveriş merkezlerini tercih eden seçmen birçok yerde mağazaların saat 12.00’de açılmasını bekledi. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyeleri mağazalarının vitrinlerine "Oy kullanıyoruz, mağazamız 12.00’de açılacaktır" afişini asarken, birçok mağazada "Genel seçimler nedeniyle mağazamız öğleden sonra açılacaktır" yazısını astı. Sabah erken saatlerde oy kullanan seçmen ise alış veriş merkezlerindeki mağazaların aldığı bu karara olumlu yaklaşarak saat 12.00’yi kafeterya ve restoranlarda geçirdi.

200 BİN KİŞİ RAHAT OY KULLANDI: Alışveriş merkezlerindeki birçok mağazanın aldığı bu kararı değerlendiren BMD Başkanı Ali Murad Kızıltaş "Amacımız sektördeki 200 bin insanın daha rahat oy kullanmasını sağlamaktı" dedi. 2002 seçimlerine katılımın düşük olduğuna dikkat çeken Kızıltaş şöyle konuştu: "Çalışanlarımızın çoğu uzak yerlerden ve servisleriyle geliyor. Sabah saat 8.30’da servise binmek zorundalar. Biz de servis saatlerini ileriye alarak yaklaşık 200 bin kişinin daha rahat oy kullanmasını sağlamaya çalıştık. Hafta içi aldığımız bu kararı birçok üyemiz olumlu karşıladı. Hatta alışveriş merkezi yetkilileri de bu kararı onayladı."

TÜKETİCİ TEPKİ GÖSTERMEDİ: Kızıltaş, alışveriş merkezlerinin birçoğunun saat 10.00 gibi açıldığını hatırlmatarak, "Sabah erken saatte oyumu kullanıp alışveriş merkezlerindeki mağazaları gezip nabız yokladım. Tüketicilerimizin hepsi bu karara saygı gösterdi" dedi. BMD üyelerinin yüzde 80’nin hafta içi alınan kararı uyguladığını ve vitrinlere afişleri astığını vurgulayan Kızıltaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir çok tüketici sabah erken saatlerde alışveriş merkezlerinin yolunu tuttu. Mağazaların kapalı olması nedeniyle saat 12.00’ye kadar restoran ve kafeteryalar da zaman geçirdi. Aldığımız bu karar, seçime katılım oranını artırmaya yönelikti ve amacına ulaştığını düşünüyorum." Bu arada sabah erken saatlerde alışveriş merkezlerinin yolunu tutan seçmen, mağazaların birçoğunun 12.00’de açılacağını öğrenince restoran ve kafeteryalarda zaman geçirdi.

Restoranda maç izler gibi seçim izlediler

SAAT 12.00’den sonra açılmaya başlanan mağazalara ilgi yoğun oldu. Alışveriş merkezlerindeki kafeterya ve restoranların bazıları ise akşam seçim sonuçlarını müşterilerine canlı izletebilme yarışına girdi. Özellikle kafeteryaların derbi maçlarındaki gibi, seçim sonuçlarını canlı izletebilme yarışına girmesi nedeniyle restoranların birçoğuna dev ekranlar kuruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!