Önce Off-Road sonra zeybek

Güncelleme Tarihi:

Önce Off-Road sonra zeybek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında engellilerle buluştu. Engelli çocuklarla barış güvercini uçuran Yaşar, off-road aracınde tur atıp, zeybek oynadı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, engelli vatandaşlar ve aileleri için, “El Ele Barış Pikniği” adlı etkinlik düzenledi. Yakacık Mesire Alanı’nda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Ankara Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü de destek verdi. Etkinlik kapsamında engelli vatandaşlar off-road araçlarıyla Yenimahalle turu atarken daha sonra Yakacık’ta piknik keyfinin yanı sıra müziklerle hem halay çektiler hem de Ankara havası oynadılar. Barış ve kardeşlik içinde yaşama arzusu içinde olduklarını aktaran Başkan Yaşar şunları söyledi:

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

“1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bütün dünyaya barışın egemen olmasını, ülkemizdeki insanların birlik beraberlik içerisinde, mutlu yaşamasını diliyorum. Hepimiz potansiyel engelli adayıyız, bunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın da engelsiz insanlar gibi yaşama hakkı vardır. Bu sebeple sosyal bir devletin engelli kardeşlerimize eşit olarak yaşam hakkı sunması gerektiğine inanan bir düşünceyle çalışıyorum. Tüm engellilerimizin birer barış gönüllüsü olduğunu biliyorum.

Haberin Devamı

UMUT EVİ’Nİ YAPIYORUZ

Bu dönemde bir ilke imza atarak engelli vatandaşlarımız için ‘Umut Evi’ projesini hayata geçireceğiz. Burada engelli vatandaşlarımız hem keyifli vakit geçirecek hem yeni dostluklar kuracak hem de üretecekler. Türkiye’ye örnek projemiz YENİKART’la da engellilerimize destek oluyoruz. Ayrıca Ampute Futbol Tesisi ile engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Dünya Barış Günü’nde barış ve kardeşlik adına farkındalık yaratmak için herkesi, engelli kardeşlerimiz ile el ele olmaya çağırıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!