Önce Kadın Projesi'nde 10 finalistten biri Marmaris'ten

Güncelleme Tarihi:

Önce Kadın Projesinde 10 finalistten biri Marmaristen
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 16:53

Önce Kadın Projesi'nde 10 finalistten biri Marmaris'ten

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü,Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle 2 yıl önce hayata geçirilen 'Girişimcilikte Önce Kadın Projesi' kapsamında kursiyer Ayşegül Soyvural, en çok ürün satan 22 bin kadın arasından ilk 10'a girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, iki vakıf işbirliği ile 'Girişimcilikte Önce Kadın' projesi iki yıl önce hayata geçirdi. Türkiye genelinde 72 Halk Eğitim Merkezi'nde 140 öğretmen gözetiminde 6 ay boyunca 10 bin kadına açılan çeşitli meslek edindirme kurslarında eğitim başladı. Kurslarını tamamlayan girişimci kadınlar www.oncekadin.gov.tr adresinden ürünlerini satmaya başladı. Marmaris İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Ayşegül Soyvural, web sayfasında yaptığı takı satışları ile 22 bin kadın girişimci arasında ilk 10'a girdi. Ayşegül Soyvural'a destek için toplantı düzenleyen Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, kadının elinin değdiği her yerin güzelleştiğini ve anlam kazandığını ifade ederek, "Kadınlarımız yaptığı her işe yüreklerini de katıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerimiz Ayşegül Soyvural 22 bin kadın girişimci arasında ilk 10'a girmeyi başardı. Marmaris'i ve Muğlamızı temsil edecek. Ben kendisini yürekten tebrik ediyorum. Hep diyoruz; kadın elinin değemediği hiçbir yerde başarı mümkün değil yakalanamaz. Ben ilk 10'dan sonra ilk 4'e de gireceğimize inanıyorum" dedi.

Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Girişimcilikte Önce Kadın Projesi'nde Danışman Öğretmen Fatma Başar Odabaş, Marmaris'te proje dahilinde 100 kişiye eğitim verdiklerini belirterek "100 kursiyerimizden 279 tane www.oncekadin.gov.tr adresine satış için ürün yükledik. Bu siteye aynı zamanda Türkiye geneli kursiyerler de ürünlerini satış için yüklüyor. Bu zamana kadar Ayşegül Soyvural Türkiye geneli 22 bin girişimci kadın arasından en çok ürün satan girişimci arasına girdi. Ancak yarışmacılar için halk oylaması yapılacak. Online ortamda gerçekleştirilecek halk oylamasını kazanan kursiyere girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmesi için can suyu sermayesi olarak 15 bin TL'lik para ödülü verilecek. Ayşegül Hanım'la İstanbul'a 15 Kasım'da Milli Eğitim Bakanımızın da katılacağı bir törene davet edildik. Orada da 5 kişilik bir jüri önüne çıkacak olan Ayşegül Hanım ürünlerini slayt eşliğinde tanıtarak ilk dörde girebilmek için çabalayacak" diye konuştu.

"EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALMAK BENİ MUTLU ETTİ"

Herhangibir işte çalışmadığını söyleyen Ayşegül Soyvural Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı her kursa katıldığını belirterek, "Ben ev hanımıyım. Evde zamanım var ancak üretemiyordum. Bunun için kursları araştırdım. Ahşap boyaması, nakış, dikiş, dil kursları gibi değişik kurslara katıldım. En son bu gümüş takı işlemeciliği çok hoşuma gitti. Hem geleneksel bir sanat hem de kendiniz modernize edip kendi tasarımınızı yapıyorsunuz. Emeğimin karşılığını almak beni çok mutlu etti" dedi. Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alpaslan Akalın da, Marmaris'te vatandaşların kurslara katılma oranının Türkiye ortalamasına göre de çok daha yüksek durumda  olduğunu dile getirdi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!