Önce iftar sonra ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Önce iftar sonra ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 10:21

Önce iftar sonra ziyaret

Haberin Devamı

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Zeytinlik Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldıktan sonra 87 yaşındaki Güldane Akşit'i evinde ziyaret etti.

Konak Belediyesi'nin her gün farklı bir mahallede kurduğu iftar sofralarına bu kez Zeytinlik Mahallesi ev sahipliği yaptı. Zeytinlik Parkı'nda verilen iftar yemeğine mahalle sakinlerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge milletvekili adayları Ednan Arslan, Kazım Umdular, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve belediye meclis üyeleri katıldı. Okunan ezanın ardından tüm davetliler Konak Belediyesi'nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı.

ÇOCUKLARA YAZ OKULU DAVETİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş iftar sonrası yaptığı konuşmada yeni açılmasına rağmen mahalle sakinlerinden büyük ilgi gören Zeytinlik Semt Merkezi hakkında bilgi verdi. Özellikle kadın ve çocukların ilgi gösterdiği merkezde yazın da etkinliklere devam edeceklerini söyleyen Pekdaş, "Çocuklarımızın yaz tatillerinin doldu dolu geçmesini sağlayacak pek çok eğlenceli ve eğitici etkinlik gerçekleştireceğiz" dedi. Başkan Pekdaş, İzmir'in en köklü yerleşim yerlerinden biri olan ve komşuluk ilişkilerinin en yoğun yaşandığı bölgeye, belediye olarak komşu geleceklerini de dile getirdi. Yenişehir'de inşa edilecek yeni belediye hizmet binası hakkında bilgi veren Pekdaş, "Yenişehir Pazaryeri ve hemen önündeki benzin istasyonun bulunduğu alana yeni hizmet binamızı yapıyoruz. Projemizi ulusal yarışmayla tespit ettik. Bölgede belediye binasını çok yakında inşa edeceğiz. Binayla birlikte bölge yeniden eski güzel günlerine kavuşacak" diye konuştu.

YEMEK SONRASI EV ZİYARETİ

Başkan Pekdaş, konuşmasının ardından Zeytinlik Mahalle Muhtarı Kamil Soydam ile birlikte mahalle sakini Güldane Akşit'e konuk oldu. Balkan göçmeni 87 yaşındaki Akşit'i evinde ziyaret eden Pekdaş, ikram edilen kahve eşliğinde sohbet etti. Eşi iki yıl önce vefat eden Güldane Akşit, yapılan sürpriz ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirip, Başkan Pekdaş'a teşekkür etti. Keyifli sohbetin ardından Pekdaş, muhtarlık ofisine geçerek burada da mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

İZMİR, (DHA)

FOITOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!