Önce futbol, sonra hakem

FENERBAHÇE takımı, tempolu oynama pahasına oyun disiplinini kaybederken, kalesinde çok ucuz bir gol gördü.

Sarı lacivertli ekipte futbol açısından değer verilecek fazla bir şey yoktu. Gelin görün ki, Denizlispor'da ise sertlik, tekme, sinir yani futbolun dışında herşeyin olduğu bir görünüm vardı. Denizlispor'un bu tutumu, centilmenliğiyle tanınan seyircisine de yansıdı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın, hakkı olmadığı halde oyunu sürekli olarak kendine ayrılan çizginin en ucunda takip etmesi ve devamlı tepkili hareketler göstermesi, hem futbolcusunun hem de seyircisinin sinirlerini gerdi.

Kural der ki; teknik direktör ancak futbolcularına herhangi bir taktik talimatı vermek istediği zaman o çizginin ucuna kadar gelir, ama çok kısa zamanda gene kulübesine döner. Tabii buna müsamaha eden, hiçbir zaman hakem olmayan maçın hakemi Sabit Hacıömeroğlu idi. Aslında oyunun çığırından çıkmasına neden olan da hakemdi. Sanki sahada bir gladyatörler savaşı vardı. Hakem Sabit Hacıömeroğlu da 'Roma İmparatoru' gibi hiçbir şeye karışmadan bu hunharca yapılan faulleri adeta alkışla izledi.

CNN Türk Televizyonu'nda bu hafta başında MHK Başkanı Bülent Yavuz'u uyardım. Hakemlerin son haftalarda çok dikkatli olması gerektiğini, futbolcuların elmacık kemiklerine kadar kırılmasına neden olan olaylara karşı kartlarını, daha bu müessif hadiseler olmadan, kullanmaları gerektiğini belirttik. Ama gelin görün ki, böyle bir maça böyle bir hakem veriliyor.

Acemi hakemler

Dikkat edilirse Fenerbahçe'nin son 3-4 maçında devamlı acemi hakemler görev aldı. Bunun bir mantığı olmalı. Ben şimdi bunu Sayın Yavuz'a soruyorum. Eğer bu maç 15 dakika daha devam etseydi, sahada sakatlanmayan futbolcu kalmazdı. Çelişkilerden en çarpıcı örnek Erhan'a yapılan faulde, O'nun tepkisi üzerine sadece Erhan'ın kart görmesi, Kabat'ın yaptığı yüzde 100 kartlık hareketi ise geçiştirilmesiydi.

Bildiğimiz kadarıyla Sabit Hacıömeroğlu, Trabzon bölgesi hakemidir. Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'na gitme yolunda en büyük rakiplerinden biri de Trabzonspor'dur. Bu şartlar altında böyle bir hakemin bu maça verilmesi ise büyük bir yanlışlıktır. İşte gördünüz, belki fazla maçtan bahsetmiyoruz. Ama ortada Türk futboluna her zaman bomba gibi patlayacak bir hakem var. Bu tehlikeli adam sahalardan derhal çıkartılmalı.
Yazarın Tüm Yazıları