Önce Feldkamp sonra hakemler

GALATASARAY, Sion karşısında kendi hatalarıyla yenildi. Özellikle ilk yarıda sol kanatta oynayan Volkan'ın yapmış olduğu inanılmaz hatalar, bence bu maçın sonucunu yüzde yüz etkiledi.

Feldkamp'ın uluslararası maçlarda deneyimi olmayan Volkan'ı bu şekilde ısrarla oynatması tabeladaki skorun sonucunu meydana getirdi.

Görüyoruz ki, İsviçre'nin yapmış olduğu her maçta, gerek kulüpler olsun, gerekse milli maçlar olsun devamlı FIFA ve UEFA'nın kontrolü altında. Bu bir rezalet. Yani, uluslararası organizasyon İsviçre'de olduğu için bir avantaj mı sağlamalıyız İsviçre'ye? Böyle şey olmaz. Ciddi şekilde bu konu, gerek UEFA gerekse FIFA kongrelerinde tartışılmalı. Hakemler devamlı avantaj sağlıyorlar. İki takımı bir araya getirip, 5 defa oynatsak, Galatasaray 5 kez de galip gelir.

Ama şunu da ifade ederim ki, Feldkamp deneyimli oyuncuların yerine gençleri getirdi. Gençler de bu tansiyona, bu baskıya alışık değil. Galatasaray'ı kurtaran Lincoln oldu. Ama beraberliği sağlayacak golü, altı pasta atamayışı doğrusu bana göre büyük bir hata. Sion'a bakıyoruz, oynayan futbolcuların çoğu Afrikalı. Bunlar ya 100 bin ya da 200 bin dolarlık adamlar. Neden biz hep pahalıları alıyoruz? Ve, enayi gibi pahalı olanlardan bir şeyler kazanamıyoruz.

Yönetim el atmalı

Sonuca gelince, Galatasaray bir kez daha UEFA maçında tıpkı yıllar önce olduğu gibi Sion'a ilk maçta mağlup oldu. Şimdi rövanş Ali Sami Yen'de. Bildiğiniz gibi yıllar önce Galatasaray, Sion'u yenerken, hakeme atılan bir taş az kalsın Galatasaray'ın o elde ettiği Avrupa şampiyonluğunu kazandıramayacaktı. İstanbul'da ne hakeme taş, ne de futbolculara Galatasaraylı oyuncular kötü davranırlar.

İnanıyorum ki, Ali Sami Yen'de Sion'u rahatça eleyecekler. Feldkamp'ın daha deneyimli futbolcuları oynatması gerekir bu maçta. İşte bunun için de Galatasaray Yönetimi'nin devreye girip, bu gibi maçların amatör müsabakalar olmadığını kendisine söylemesi ve etkilemesi lazım. Bu maçı, gençlerin hatasıyla kaybettik. Ama inanıyorum ki, rövanşta biz kazanacağız.
Yazarın Tüm Yazıları