Önce bomba sonra canlı bomba gelmiş

Güncelleme Tarihi:

Önce bomba sonra canlı bomba gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 23:19

Bursa'da saldırıda kullanılan bombanın, saldırıdan iki hafta önce bir valizle geldiği anlaşıldı. 

Haberin Devamı

Bursa'da geçen 27 Nisan'da meydana gelen bombalı saldırıdan iki hafta önce bir valizle içinde bombanın geldiği anlaşıldı. Kendisini "Sultan" diye tanıtan canlı bombanın saldırıdan uc gün önce Bursa'ya geldiği ve evinde kaldığı kişi tarafından saldırıyı gerçekleştirdiği Ulucami çevresinde gezdirdigi anlaşıldı.

Uludağ Üniversitesi'nde okuyan M.Ç.'nin ifadesine göre, Ağrı'da liseyi okuduğu sırada tanıştığı arkadaşı Ü.G.M. adlı kadın 13 nisan günü kendisini aradı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okuyan Ü.M.G., "Bursa'ya geleceğim ama aramızda kalsın dedi. M.Ç. de "Gel" demesi üzerine Ü.M.G., 14 Nisan'da yanında tekerlekli bir valizle geldi. Akşam M.Ç.'ye "Senin yanına bir arkadaşım gelecek. Tedavi olmak için geliyor. Hastaneye gidecek. Bu valizde de onun eşyaları var" dedi. M.Ç. işe "Bu kadını dört ev arkadaşıma nasıl tanıtacağım?" diye sordu.

Ü.M.G. de "Amcamın kızı dersin. Kendisi eskiden olaylara karıştığı için çekingen olabilir. Üstüne gitmeyin" dedi. Ü. M.G. o gece vızır içinden çıkardığı büyükçe bir çantayı bırakarak evden ayrıldı. M.Ç. içinde gelecek kadının eşyaları olduğu için içine bakmadığını söyledi. On gün sonra, 24 Nisan'da kendisini "Sultan" diye tanıtan ve "U.M.G. benden size bahsetmiştir" diyen canlı bomba eve geldi. M.Ç., kız arkadaşı K. ve canlı bomba bir süre kahvaltı yaptı. Daha sonra M.C., canlı bombaya çantayı gösterdi. Sonra bu üçlü gezmek için sakoga çıktı. Canlı bomba cep telefonunu kaybettiğini söyleyerek, yeni bir telefon almak istedini söyledi. Bunun üzerine yeni telefon ve hat alındı. Hat, M.Ç.'nin adına alındı. 25 Nisan'da M.Ç. ve canlı bomba, saldırının meydana geldiği cami ve çevresinde "keşif" yaptı. M.Ç. ifadesinde şöyle dedi:

"Sultan konuşmuyor, sessiz davranıyordu. Ben de açılsın diye kendisi e geçtiğimiz yerleri tanıttım. Bu sırada Ulucami batı kısmındaki çeşmeye geldik, su içtik" dedi.26 Nisan'da M.Ç. eve geldiğinde canlı bombayı televizyon izlerken buldu.Canlı bomba çarşıya çıkıp biraz gezdiğini, hastaneye gidip randevu aldığını ve çok sıranın olduğunu söyledi. Daha sonra ikili birlikte yemek yapıp yedi.M.Ç., çok az yemek yiyen canlı bombaya "Yarın istersen seni hastaneye götürebilirim" dedi.27 Nisan'da M.Ç. uyanınca canlı bombaya "Ne yaptın" diye sordu. O da "Arkadaşımla görüştüm" dedi. M.Ç. öğle saatlerinde evden ayrıldı. Akşam döndüğünde M.Ç.'yi iki kez aradı ancak telefonuna ulaşılamıyordu.M.Ç., ifadesinde, eylemden haberdar olmadığını ve bu kişiyi getiren Ü.M.G.tarafından kaldırıldığını savunarak şunları söyledi:"Sultan çok suskundu, cevap vermiyordu. Çok az yemek yiyor, sorulara kaçamak cevap veriyordu. Kimliğiyle ilgili sorulara hiç cevap vermedi, hep gecistirdi. Mesela nereden geldiğini sorduğumda sadece güldü."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!