Önce balon sonra kayak

Güncelleme Tarihi:

Önce balon sonra kayak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 21:37

Geçen yıl 2 milyon kişiyi ağırlayan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi, daha fazla yabancı turist çekmek için kolları sıvadı. Kapadokya ile birlikte oluşturulan ‘kültür kayağı’ konseptiyle hem kültür turu hem de kayağı birleştirdiklerini ifade eden Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, “Alpler’deki kayak standardını Kayseri’de yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de son dönemlerde yaşananlardan en çok etkilenen sektörlerden biri turizm. Gelen turist sayısı düşerken, gelirler de erimeye devam ediyor. Ancak tüm bunlara rağmen turizm sektörüne yatırımlar hız kesmiyor. Özellikle deniz, kum, güneş ülkesi olarak bilinen Türkiye’de kış turizmi için de önemli yatırımlar yapılıyor. Kayseri’de Erciyes dağında kış turizmi için yapılan yatırım 200 milyon Euro’yu buldu. Geçen yıl 2 milyon kişiyi ağırladıklarını dile getiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, bunların yüzde 5’inin yabancı olduğunu söyledi. Yabancı turist sayısını artırmayı amaçladıklarını belirten Cıngı, “Kapadokya ile birlikte çalışıyoruz. Yurtdışındaki tur operatörleri ‘Kapadokya Erciyes’ paketleri oluşturuyor. ‘Kültür kayağı’ diye bir konsept oluşturduk. Tescilini aldık. Kültür boyutu Kapadokya ve Kayseri’de, kayak boyutu da Erciyes’te yapılıyor. Alpler’deki kayak standardını Kayseri’de yaşatmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KAYAK SONRASI EĞLENCE

Dağda 21 otel yapılmasının öngörüldüğünü belirten Cıngı, “17’si butik otel konseptinde olacak. 4 tanesi hizmete girdi. Eski kamu misafirhaneleri özelleştirildi. Şu anda 10 otel, 1450 yatak var. Kayak sonrası eğlence alternatiflerini artırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplam 102 kilometrelik kayak pisti olduğunu söyleyen Cıngı, “Yatırım tamamlandığında yatak kapasitemiz 6 bine ulaşacak. Özel sektör otel yatırımları yapıyor. Ayrıca dünyanın en iyi dağ yollarına sahibiz. Hafta içi dağdaki otellerde yüzde 60 doluluğa ulaştık. Hafta sonları ise doluluk oranlarında yüzde 100’ü görüyoruz” dedi.

 HEIDI’NİN KÖYLERİ KAYAK MERKEZİ OLDU

KAYAK turizminde yurtdışında çok büyük cirolar elde edildiğine dikkat çeken Murat Cahid Cıngı, “30-40 yıl önce hayvancılığın yapıldığı, Heidi’nin köyleri olarak bilinen yerlerde bir kayak merkezi yılda 200 milyon Euro ciro elde ediyor. Avusturya’nın önemli bir kayak merkezinin yıllık cirosu 7 milyar Euro ciroya ulaşıyor. Çünkü kayak turisti çok daha fazla para harcıyor” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

FUTBOL TAKIMLARI İÇİN KAMP MERKEZİ

YAZ dönemlerinde bölgenin çalışması için de yatırım yaptıklarını kaydeden Murat Cahid Cıngı, şunları söyledi: “Futbol ve basketbol takımları için yüksek irtifa kamp merkezi projemiz var. Ayrıca Türkiye’de olmayan yüksek irtifa olimpik yüzme havuzu da yapılacak. Bu tip yatırımlarla bölgeyi çekim merkezi yapmak istiyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!