Önce babamdan sonra sevdiğim adamdan darbe yedim

Sevgili Güzin ablacığım, ben 28 yaşında bir genç kadınım. Almanya’da yetiştim. Orada başıma gelmedik kalmadı. Yaşadıklarım yüzünden psikolojik tedavi görüyorum. Hayatımı bir düzene sokmaya çabalıyorum.

Şu anda İstanbul’dayım ve üniversitede ilk senem. Bu arada Adana’da yaşayan aile dostumuzun oğluna aşık oldum. Kendisi Adana’da doktor. Dört ay süren bir ilişki yaşadık. Hafta sonları yüz yüze, hafta içi de telefonda görüşüyorduk. Onunla hep evlilik hayalleri kurdum.
Bir gün facebook hesabıma bir mesaj geldi. Meğerse sevgilim nikahlıymış. Yıkıldım. Ama kopamadığım için onu affettim. Yine de “Ona sakın boşanmadan İstanbul’a beni görmeye gelme” dedim. O da boşandı. Benimle Adana’da iki defa beraber oldu. En son onu evlenme konusunda ikna ettiğimi düşünmüştüm. Tekrar Adana’ya gittim.
Orada ailesine evlenmek istediğimizi söyleyecektik. Ama o akşam bana “Sen tedavi görüyorsun evliliği kaldıramazsın; zaten ben de evlenmek istemiyorum.” dedi. Onurum kırıldı.
Aynı akşam bavulumu toplayıp İstanbul’a döndüm. Havaalanına kadar peşimden geldi; bana “gitme” diye yalvardı... İkimiz de ağladık. Onun neden ağladığını hâlâ anlayamadım.
Daha sonra annesiyle telefonlaştım, ondan bir yakınlık bekledim. Annesi ise bana bu ilişkiyi ta başından beri istemediklerini söyledi. Ben duygularımı ve yaşadığım kötü günleri onlara güvenerek, anlatmıştım. Geçmişte ilk başta babamdan darbe yedim, her zaman bana ve anneme şiddet uyguladı, hiçbir zaman destek olmadı. Sonra tanıştığım erkeklerden darbe yedim. Hep sığınacak bir liman aradım. Bulamayıp yıkıldığım için tedavi görüyorum, tekrar toparlanmak ve kendime güvenebilmek için. Aynı zamanda okuyorum da. ıleride iyi bir iş edinmek ve ekmeğimi kazanabilmek için. Meğerse beni ne sevdiğim adam ne de ailesi istemiş. Ona güvenmiştim. Bir ailem, çocuklarım olsun istemiştim. Birlikte mobilya bile bakmıştık.
İlk darbe yediğim erkek babamdı en son darbe yediğim erkek ise sevdiğim adam. Ailesi “Mesleğin yok, tedavi görüyorsun. Üstelik okuduğun bölümden bir iş çıkmaz” dediler bana. Ben Alman Dili ve Edebiyatı okuyorum. Aynı zamanda açık öğretimde dış ticaret okuyorum. Nesi kötü benim okuduğum bölümün? Herkes illa doktor mu olmak zorunda; sevdiğim adam gibi. Ayrıca ayrıldığı eşi de doktor; onunla da mutlu olamamış. Evliliğinin üçüncü ayında evi terk etmiş. Ablacığım ben nerede hata yaptım sence?
***RUMUZ: KISMETSİZ

*** Kızım hata sende değil, sevdiğin adamda. Baksana daha evliliğinin üçüncü ayında evini terk eden bir adamdan ne bekliyorsun? Adamın bu “Evliliğe karşıyım, evlenmek istemiyorum” teranesi de ilginç aslında. Bu kadar zamanda seni tanımış olmalı. Üstelik aileleriniz dostmuş. Senin neden tedaviye ihtiyacın olduğunu anlamamış mı? Tedavine yardımcı olacağına, bir de o, sana bu şekilde davranarak, kötülük yapmış olmuyor mu? Bugün genç, yaşlı, pek çok insan psikolojik tedavi görüyor... Hiç değilse sürekli mutluluk hapları kullanıyor. Senin durumunu başına kakmaları ne kadar katı ve acımasız olduklarını gösteriyor. Zaten çok kısa bir beraberliğiniz olmuş ve iyi ki bu evlilik gerçekleşmemiş; ailesiyle de kendisiyle de mutlu olman mümkün değilmiş, şükret kızım. Her işte bir hayır vardır.
Yazarın Tüm Yazıları