Önce Almanya sonra Avrupa

Güncelleme Tarihi:

Önce Almanya sonra Avrupa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 12:16

İşadamı Rıza Cerit, Türkiye’de ürettikleri Yeniçeri’ adlı rakıyı Almanya’da tüketime sundu. Kar marjını düşük tutarak müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Cerit, Almanya pazarının ardından Avrupa pazarına yöneleceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İşadamı Rıza Certi, Yeniçeri’nin piyasadaki diğer rakılardan farklı olarak yüzde 100 yaş üzüm içerdiğini söyledi. Cerit, “Piyasaya yeni girdiğimizden, kaliteden ödün vermeden, kar marjını düşük tutarak müşteriye ulaşmak istiyoruz“ dedi.

Rakıyı, doğum yeri Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki fabrikada, orada yetiştirilen anasonla, Manisa ve Denizli gibi çevre kentlerde yetiştirilen ‘sultaniye’ üzümünün işleyerek ürettiklerini belirten Cerit, yine aynı fabrikada üretip, Latitude 39 adıyla piyasaya sürdükleri votkayı da Avrupa’ya pazarlamak üzere ilk adımları attıklarını belirtti.

Önce Almanya sonra Avrupa


Rakı üretimine tesadüfen girdiğini belirten Cerit, şunları söyledi: “Türkiye’ye tatile gitmiştim. Dönüşümde bir tanıdık ‘Almanya’ya rakı götürmek istemez misin?’ diye sormuş, beni Dinar’daki fabrikaya davet etmişti. Fabrikayı gördüğümde şaşırdım. Çok modern bir işletmeydi. Hayran kalmıştım. Meraktan, ‘Ürünleri nerelerde pazarlıyorsunuz?’ diye sormam sanırım benim bu işi yapmamın kapısını araladı. Ön araştırmalar ve hazırlıklar bir yıl sürdü.”

RAKİPLERİNDEN FARKI

Önce Almanya sonra Avrupa


Rıza Cerit, Yeniçeri’nin diğer rakılardan farkını ise şöyle anlattı: “Türkiye’de rakı yüzde 65 yaş üzümden üretiliyor. Biz de kaliteyi artırmak için yüzde 100 yaş üzümden yapalım dedik. Böyle olunca diğer rakılardan daha fazla maliyeti ortaya çıkmasına rağmen, fiyatı aynı tuttuk. Piyasaya yeni girdiğimizden, kaliteden ödün vermeden, kar marjını düşük tutarak müşteriye ulaşmak istedik.”

Haberin Devamı

ÇALIŞAN SAYISINI İKİYE KATLAYACAK

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde dünyaya gelen Rıza Cerit, 1968 yılında 4 yaşındayken Almanya’daki babasının yanına geldi. Bir süre burada yaşadıktan sonra ilkokulu Türkiye’de okudu ve ardından eğitimini Almanya’da tamamlayarak, bir fabrikada çalışmaya başladı. Hep kendi işini kurmayı hayal eden Cerit, 2011 yılında Duisburg’ta C&K Lojistik’i kurdu. Kısa sürede başarılı olduklarını belirten genç işadamı, çeşitli kentlerde 135 çalışanlarıyla hizmet verdiklerini ve yıl sonuna kadar bu sayıyı ikiye katlamayı hedeflediklerini belirtti.

Cerit, Türkiye’deki ortağıyla birlikte kurduğu şirketi için “Şirketimizin tüm sermayesi Türklerin elinde. Pazarladığımız ürünler Dinar‘da üretiliyor. Lojistik firmamız üzerinden Almanya’ya naklediyor, depomuzda tutarak pazarlamasını yapıyoruz“ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!