Önce 2’de 2 şart

17’de 17 yapmak için önce 2’de 2 yapmak şart. Yıldızları biraraya toplayarak manşetlerde çok iş yaparsınız. Ama bu yıldızlardan bir takım yaratamazsanız, puan cetvelinin zirvesini sarsmak bir yana liderin 12 puan gerisine düşersiniz.

Haberin Devamı

Ernst mutlaka olmalı
İstanbul BŞB’nin yıldızı yok, askeri çok. Bir komutan var. O da “Avcı” zaten. Beşiktaş’ın hangi futbolcusu kırmızı kart görürse görsün, Aurelio’nun oyundan atılmasının yarattığı kaosu yaratamazdı. Çünkü, Aurelio bu takımın tek orta saha oyuncusu. Kırmızı karttan sonra Aurelio’nun görevini Fernandes’e vermek, Nobre’yi oyundan çıkarmak, gole gidiş yollarını daraltmaktan başka bir şey değildi.
Guti, Almeida, Quaresma, Simao fizik güçleri, dayanıklılıkları iyi olmayan, yaşı kemale ermiş oyuncular. Beşiktaş’ın haftalardır ikinci yarılarda dinlendiğini herkes görüyor. Hele 10 kişi kalmışsan ve rakibi önde karşılayarak bütün eforunu harcamışsan, Beşiktaş takımı tam anlamıyla duruyor.
Beşiktaş orta sahasında Ernst mutlaka olmalı. Yabancı kontenjanı sorunu nasıl aşılır bilemem. Gerekirse Almeida’dan, zaman gelecek Guti’den vazgeçilecek. Bu ekip orta sahasız gidemez. Bu kadar riskli oynayan Beşiktaş dün tarihi bir farktan kurtuldu. Bu sıkıntı her maçta yaşanıyor ve yaşanacak. 2 yer, 4 atarsa sorun yok. Ama ya dünkü gibi olursa.
10 korner atan siyah beyazlı ekip rakip ceza sahasından çıkmadığı ilk yarıda bu starlarıyla gol bulamazken, İstanbul BŞB kazandığı tek kornerde golü buldu.
Avrupa’da işi kolay
Cenk hangi toplara yumruk vuracağını, Beşiktaş kalesini devraldığına göre bilmeli. Yediği golde hatalı ama ya kurtardıklarına ne demeli? İstanbul BŞB ligin en iyi takımlarından biri. Avcı, Beşiktaş’ın zaaflarını iyi etüt etmiş. İbrahim’i, Cihan’ı, Holmen’i çizgi Beşiktaş defansının arkasına ofsaytsız kaçırma hamlelerinde dün tarihi bir farkı yakalayabilirdi. Sert oynayan, ayağa hızlı pasla kendi yarı alanından çok iyi kontratağa çıkan İstanbul BŞB, Beşiktaş’tan oyunun büyük bölümünde daha iyi pas yaptı. Schuster hücum futbolu felsefesini romantizmden çıkartıp, realist bir bakışla savunmanın da futbolun içinde olduğu gerçeğini bir kez daha göz önüne getirmeli. Bu Beşiktaş ligden sonra kupada da çok sıkıntı yaşar. Yabancı kontenjanına takılmayacağı için Avrupa Ligi’nde işi
 daha kolay Beşiktaş’ın.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

“Ofansif futbol oynayacağım” diye takım savunmasını aklına getirmeyen Schuster’e “Artık moda kontra” dersi veren Abdullah Avcı’yı.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Almeida ve Quaresma’yı dün sahada göremedim. Beşiktaş’ın bu oyun felsefesinde, bu ikilinin performansına her zaman üst düzey ihtiyacı var. İkisi de toparlanmalı.

DİKKAT

Hakemlerimiz yıldız oyuncuları korumak için göstereceği dikkati, “Ben büyük takımı kollamıyorum” psikolojisine dönüştürdükçe hakem hatalarının arkası kesilmez.

Yazarın Tüm Yazıları