Önal’a göre Obama trafiği aksatmamış

Güncelleme Tarihi:

Önal’a göre Obama trafiği aksatmamış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2009 00:00

Ankara Valisi Kemal Önal, ABD Başkanı Barack Obama’nın başkenti ziyareti sırasında trafiğin aksamadığını iddia etti. Önal, Obama’nın ziyaretinin son derece kayda değer bir olay olduğunu belirterek, "Ziyaret, ekonomik, sosyal, siyasal ve moral açısından katkı sağlamıştır" dedi.

Önal, ziyaret sırasında önem arz edecek bir asayiş olayı yaşanmadığını dile getirerek, özveriyle görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür etti. Trafik açısından düzeni bozacak bir aksama yaşanmadığını da ifade eden Önal, şunları kaydetti:

"Obama’nın başkenti ziyaret etmesi, son derece kayda değer bir olaydır. Bu ziyaret, ekonomik, sosyal, siyasal ve moral açısından katkı sağlamıştır. Ankara’nın tanıtımı açısından da gözardı edilemeyecek ayrı bir anlamı vardır. Başkent Ankara’da yaşamak ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır. Vatandaşlarımız da bu onur ve gururu duyuyor ve hissediyorlardır. Ancak Ankara’da yaşarken hemşehrilerimizin hiç bir şekilde mağdur olmamalarını istiyoruz. Bu nedenle hemşehrilerimiz kısa süreli yol kapanmalarını Avrupa ülkelerinde olduğu gibi rutin ve doğal karşılamalıdır."

Obama’nın Ankara’da kaldığı süre içinde son derece iyi bir konukseverlik örneği sergilendiğini anlatan Önal, Obama’nın da bu duruma kayıtsız kalmayarak, "dostça, samimi, doğal ve halkla bütünleşen tavırlar" sergilediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!