On-line davetiyeli ilk fuar

Güncelleme Tarihi:

On-line davetiyeli ilk fuar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

6-10 Ekim arasında Tepebaşı İstanbul Sergi Sarayı'nda düzenlenen Compex'99 Bilgisayar Teknolojileri Fuarı'nın bu yıl 24'üncüsü gerçekleşti. 572 yabancı ve yerli firmanın katıldığı fuarda bilgisayar tanıtımlarının yanı sıra seminer, kampanya, bilgi alışverişi ve konserler de yer aldı.

Bu yıl düzenlenen fuarın başka bir özelliği de dünyada ilk kez davetiyelerin ‘‘online davetiye’’ sistemiyle İnternet'ten 45 bin kişiye ulaşmasıydı. Bu sistem sayesinde ziyaretçiler fuara gelmeden 5 saniye önce fuara giriş kaydı yaptırma imkanı buldu.

2000 yılı sorunu anlatıldı

1982 yılından itibaren düzenlenen fuarda bu yıl kullanıcılara 2000 yılı problemi, son kullanıcı hakları, dijital teknolojilerde son gelişmeler, 2000 yıllarının ofisi gibi konular hakkında seminerler düzenlendi.

Compex'99 organizatörü İsmet Göksel, bu yıl fuarın misyonunun çift yönlü olduğunu belirtti:

‘‘Birinci misyon, firmalarla tüketicileri bir araya getirerek pazarın hareketlenmesini sağlamak. İkincisi ise tüketicileri milenyum öncesinde değişiklikler hakkında bilgilendirmek.’’

Fuar yetkilileri, firmaların amaçlarının artık satıştan çok prestije doğru kaydığını ve yurt dışında gerçekleşen prestijli fuar düzeyine ulaşma çabası içinde olduklarını söylediler.

Fuarı renklendiren etkinliklerden en hareketlisi ise Grup Rapsodi'nin Turk Nokta Net standında verdiği konserlerdi. Fuar süresince günde iki kez konser veren grup, ziyaretçilere Türkçe ve yabancı şarkılar söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!