On binler aynı anda koştu

Güncelleme Tarihi:

On binler aynı anda koştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2014 16:07

Omurilik felcinin ile ilgili bilinç yaratmak üzere tüm dünyada aynı anda başlayan Wings For Life World Run koşusu on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak ve hastalıkla ilgili bilinç yaratmak üzere tüm dünyada aynı anda başlayan Wings For Life World Run koşusu, aralarında Alanya’nın da olduğu 34 farklı on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanındaki canlı yayınlarla milyonlarca kişinin de tanık olduğu etkinliğin global birincileri Avusturya ve Norveç’ten çıktı. Benzersiz formatıyla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken küresel yarışta Türkiye ise kadınlarda 3., erkeklerde 15. çıkardı.

Bu yılın en anlamlı ve büyük etkinliklerinden biri Wings For Life World Run dünyadaki 6 kıtada, 14 farklı zaman diliminde ve 4 mevsimde aynı anda gerçekleştirildi. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak ve hastalıkla ilgili bilinci artırmak üzere bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe tüm dünyadan yüzbinlerce kişi katıldı, televizyonlardan ve internetten yapılan canlı yayınlarla milyonlarca kişi de bu heyecana ortak oldu.

Haberin Devamı

Dünya çapında büyük ilgi gören etkinliğin Alanya’da gerçekleşen Türkiye ayağına ünlü oyuncular Burcu Kara ve Hande Subaşı, Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, milli sporcu Ahmet Arslan’ın yanı sıra pek çok profesyonel ve amatör sporcu da destek verdi. Ayrıca yarışa tanınmış simaların yanısıra, maraton koşucuları, triatletler, ultra maraton koşucuları ve her yaştan sporsever büyük ilgi gösterdi. Alanya’daki yarışta 42 farklı milliyetten 2.313 kişi kayıt oldu.

Diğer tüm koşu etkinliklerinden farklı olarak sabit bir bitiş çizgisi bulunmayan Wings For Life World Run’da koşu başladıktan yarım saat sonra yola çıkan yakalama aracının geçtiği her koşucu yarış dışı kaldı.

TÜRKİYE KADINLARDA 3, ERKEKLERDE 15. OLDU

Yarışın Türkiye ayağında yakalama aracının en son geçtiği katılımcı Murat Kaya 55,93 kilometreyle erkeklerde, 48,29 kilometrede geçilen Svetlana Shepeleva ise kadınlarda birinci oldu. Bu sonuçlara göre global sıralamada Türkiye; kadınlarda 3’üncü, erkeklerde 15’inci sırada yer aldı.

Etkinliğin Türkiye yarış direktörü Salih Münir Yaraş, ülkemizdeki desteğin tüm dünyada büyük takdir topladığını belirterek şunları söyledi: “Omurilik felcine dikkat çekmek için düzenlenen yarışa katılım beklediğimizden çok daha yüksek oldu. Bu etkinlikte önümüzdeki yıl daha da iddialı konuma geleceğimize inanıyorum.”

Haberin Devamı

ÜNLÜLERDEN VE SPORCULARDAN BÜYÜK DESTEK

Türkiye’den 1103 kişinin katıldığı yarışın başlangıç çizgisinde Oyuncu Burcu Kara ve Hande Subaşı, Dağ Aslanı Ahmet Arslan ve Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile koşma şansını yakalayan katılımcıların tamamı bugün koşamayanlar için koşmanın mutluluğunu yaşadı.

KAZANANLAR AVUSTURYA VE NORVEÇ’TEN

Birbirinden 11.000 kilometre uzaklıktaki iki parkurda mücadele eden iki koşucu arasındaki nefes kesen mücadele sonunda dramatik bir final yaşandı.

Avusturya’daki parkurda yarışa katılan Etiyopyalı Lemawork Ketema, Perulu Remigio Huaman Quispe’yi sadece 90 metre farkla geçerek birinci olmayı başardı. Kadınlarda ise Norveç’in Stavanger kentinde 18 yaşındaki Norveçli lise öğrencisi Elise Molvik yakalanana kadar 54,79 kilometre koşarak birinciliği elde etti. Yarışın iki birincisi spor ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle tanışacakları ve Wings For Life Vakfı’nın misyonunu tüm dünyaya tanıtacakları olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklar.

Haberin Devamı

COLIN JACKSON: “MÜTHİŞ BİR GÜN”

Şimdiye kadar düzenlenmiş en karmaşık uzun mesafe koşu etkinliğini Avusturya’nın Spielberg kentindeki Red Bull Ring F1 pistinden gözleyen uluslararası yarış direktörü Colin Jackson, “son derece yakın bir bitişti,” dedi. “Müthiş bir gün ve müthiş bir olaydı.”

34 farklı noktada aynı anda başlayan yarış 6 kıtada, 14 zaman diliminde ve dört mevsimde birden gerçekleşti. Alman Formula 1 pilotu Sebastian Vettel ve Alp Disiplini kayak şampiyonu Amerikalı Lindsey Vonn gibi dünyaca ünlü sporcuların destek verdiği Wings of Life World Run etkinliğinde yer alan bazı üst düzey sporcular arasında eski Formula 1 pilotları Mark Webber ve David Coulthard ile dünyanın en ünlü rüzgar sörfü sporcusu Amerikalı Robbie Naish gibi isimler de yer aldı. “Koşamayanlar için koşuyoruz” sloganıyla her meslekten on binlerce koşucu ve tekerlekli sandalye yarışçısı ünlüler ve en iyi sporcularla beraber bu küresel etkinliğe katıldılar. Eski F1 sürücüsü Avustralyalı Mark Webber 28,36 km koşarken dünyanın önde gelen kayakçılarından Norveçli Aksel Lund Svindal 28,22 km, Fransız Luc Alphand 22,08 km’ye ulaştı.

Haberin Devamı

OMURİLİK FELCİNİN KALICI TEDAVİSİ İÇİN 3 MİLYON EURO

Yarış sonrasında bir açıklama yapan Wings for Life Vakfı İcra Kurulu Başkanı Anita Gerhardter, “Büyük bir gurur yaşıyoruz. Bugünkü etkinlik sayesinde omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik tıbbi araştırmalarda kaynak olarak kullanılmak üzere 3 milyon Euro tutarında bir bağış toplandı. Bu miktar her geçen dakika artıyor. Sanırım vakfımız bu önemli konuya istediğimiz gibi dikkat çekmeyi başardı.” dedi. Gerhardter, dünya koşusunun her yıl düzenleneceğini ve bir sonraki yarışın tarihinin 3 Mayıs 2015 olarak belirlendiğini de açıkladı.

Dileyenler, omurilik felcinin kesin tedavisi için yürütülen araştırmalara fon aktaran ve hastalıkla ilgili bilinci artırmak için çalışan vakfın internet sitesi www.wingsforlife.com üzerinden vakfa bağışta bulunabiliyor.

Haberin Devamı

EN HIZLILAR DA ORADAYDI

Etkinliğin sponsorlarından Volvo tarafından tahsis edilen XC60 model araçları kullanan Türkiye Ralli Şampiyonları Yağız Avcı ve co-pilotu Bahadır Gücenmez bugüne kadar yaşadıkları deneyimlerden farklı olarak yakalama aracını sabit ve düşük bir hızda tutmaya çalışırken hem yarışın en önemli parçalarından biri oldular, hem de bugüne kadar alışık olduklarının aksine son derece yavaş araç kullanarak farklı bir deneyim yaşadılar.

YARIŞ SIRALAMASI

Erkekler Dünya Sonuçları:

1. Lemawork Ketama (Etiyopya)/ Avusturya’da 78,57 kilometre koştu,
2. Remigio Huaman Quispe (Peru)/ Peru 78,48,
3. Evgeny Glyva (Ukrayna)/ Avusturya 78,40,
4. Giorgio Calcaterra (İtalya)/ İtalya 72,96,
5. Paul Michelletti (Yeni Zelanda)/ İngiltere 69,37,
6. Daniele Baldino (İtalya)/ İtalya 65,24,
7. Wouter Decock (Belçika)/ Belçika 65,11,
8. Rainer Predl (Avusturya)/ Avusturya 65,02,
9. Rainer Achmüller (Avusturya)/ İtalya 64,07,
10. Wolfgang Wallner (Avusturya)/ Avusturya 64,02;

Kadınlar Dünya Sonuçları:

1. Elise Molvik (Norveç)/ Norveç 54,79 kilometre;
2. Nathalie Vasseur (Fransa)/ Fransa 51,26;
3. Svetlana Shepalova (Moldova)/ Türkiye 48,29;
4. Mfanzi Ntombesintu (Güney Afrika)/ Güney Afrika 47,57;
5. Lea Bäumler (Almanya)/ Almanya 46,23

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!