Ömür’ün merdiven çilesi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Ömür’ün merdiven çilesi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 11:56

ÇİFT omurilikle dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen 16 yaşındaki Ömür Aldemir’in iki yıldır öğrenimini sürdürdüğü Ödemiş Anadolu Lisesi’ne engelli asansörü yapıldı. Genç kız artık elektronik kartını okutarak, kimseye muhtaç olmadan sınıfına kadar tekerlekli sandalyesiyle çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Ödemiş Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Ömür Aldemir, ailesinin daha önce yaşadığı Kırıkkale’de çift omurilikle dünyaya geldi. Ömür 3 yaşına geldiğinde, Kırıkkale Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatla iki omuriliği, aradaki kemik alınarak birleştirildi. Hemen ardından bir operasyon daha yapılan Ömür 13 yaşına geldiğinde, aynı hastanede omuriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) nedeniyle bir ameliyat daha geçirdi.

YARDIMLAR VE KAYMAKAMLIK DESTEĞİYLE AMELİYAT

Kırıkkale’den Ödemiş’e taşınmalarının ardından Ömür’ün tedavisi için yardım kampanyası düzenlendi. Yaklaşık 3 ayda 35 bin lira toplandı. Son ameliyat için eksik kalan kısmı da Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üstlendi. Sağlanan 60 bin lira ile Ömür Aldemir kalça ameliyatı oldu. Kısa bir süre sonra Ege Üniversitesi Hastanesi’nde fizik tedavi görmeye başlayacak olan Ömür, eğitimini de ara vermeden sürdürüyor.

Haberin Devamı

OKULUNA ASANSÖR YAPILDI

Okul merdivenlerini tekerlekli sandalyesiyle çıkması zor olduğu için Kaymakamlık harekete geçti. Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nun girişimiyle İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü okula bir asansör yapılması için ihale yaptı. Engelli asansörünün 45 gün içinde yapılmasıyla 2 yıldır arkadaşlarının yardımıyla merdivenlerden çıkan Ömür, şimdi kendisine verilen elektronik kartı okutarak asansöre biniyor ve sınıfına ulaşıyor.

Okulu ziyaret eden Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Okul Müdürü Erdal Görken ve Ömür ile birlikte asansörü kullandı. Ömür’ün ihtiyacı olan asansörü okula kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Ateşoğlu, "Esas amacımız, Ömür’ü tamamen iyileştirmek, bunun için uğraşıyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra Ömür okuldan yürüyerek çıkacak. Bu yapılan asansörü de başka engelliler kullanacak. Bu bakımdan Ömür vesile oldu. Engelleri kalktı, asansörü çok rahatlıkla kullanabiliyor" dedi.

İki yıldır aynı okula devam ettiğini ve merdivenlerden inip çıkarken çok zorluk yaşadığını anlatan Ömür Aldemir ise "Arkadaşlarım ve annem sayesinde inip çıkıyordum. Ameliyatlarım sonrasında, iyileşme aşamasındayım. Bu asansörle çok rahat bir şekilde inip çıkabiliyorum, sınıfıma rahatlıkla gidebiliyorum. Kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

ENGELLİLER BU OKULU TERCİH EDECEK

Ödemiş’teki okulların hiçbirinde bulunmayan engelli asansörünün çok önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel ise, "Ödemiş’te yaşayan engelli öğrencilerimiz burayı tercih edebileceği gibi, sınava girecek tüm engelli öğrenciler için de artık sorun kalmadı. Rahatlıkla bu asansörden çıkabilecekler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!