Ömür çiftinden bir okul daha

Güncelleme Tarihi:

Ömür çiftinden bir okul daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 17:11

Ömür çiftinden bir okul daha

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da daha önce 21 derslikli bir okul yaptıran Gülgün- Nihat Ömür çifti, 24 derslikli bir okulun daha yüzde 50 giderini karşılamak için Antalya Valiliği'nde protokol imzaladı.

Antalya'da 79 yaşındaki Gülgün Ömür ile eşi 89 yaşındaki Nihat Ömür, 24 derslikli bir okulun yarı giderini karşılamak için Antalya Valiliği'nde protokol imzaladı. Protokol törenine Vali Münir Karaloğlu, Kepez kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve hayırsever Gülgün- Nihat Ömür katıldı.

Hayırsever çiftin daha önce Kepez'de 21 derslikli bir okul yaptırdığını belirten Vali Karaloğlu, aynı okulun bahçesine yapılacak 24 derslikli yeni okulun da yüzde 50 giderini karşılayacaklarını söyledi. Ayrıca aynı okul bahçesinde bir de anaokulu inşaatının devam ettiğini belirten Karaloğlu, ilkokul ve anaokulu binalarının tamamlanmasıyla anaokulu, ilkokul ve ortaokul şeklinde bir kampüse dönüşeceği ve isminin de Gülgün- Nihat Ömür Eğitim Kampüsü olacağını dile getirdi.

Bu okullarda eğitim-öğretim görecek çocukların vatana ve millete hayırlı evlatlar olarak yetişmesi temennisinde bulunan Vali Karaloğlu, tüm Türkiye'de 2019'da tekli eğitime geçileceğini de belirterek, Antalya'da da bu yönde yeni dersliklere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Devlet olarak bu ihtiyacın giderilmesine yönelik yatırımların sürdürüldüğünü dile getiren Karaloğlu, “Geçen yıl hayırseverlerimizin de desteğiyle 1600 derslik tamamlandı. Bu yıl 750 derslik inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 750-800 dersliğe daha ihtiyaç var ve önümüzdeki yıla bunu bitirmemiz lazım. Antalya'daki veya Antalya'da okul yaptırmak isteyen tüm Türkiye'deki hayırseverlerimize de buradan çağrıda bulunuyorum" dedi.

Törende konuşan hayırsever Nihat Ömür ise eğitim-öğretime gönül verdiklerini, bu konuda çok hassas olduklarını söyledi. Daha önce Antalya'ya bir okul kazandırdıklarını belirten Ömür, imkanı olan herkesi de aynı şekilde hassasiyet göstermeye davet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!