OMÜD’de yeni Başkan Mehmet Nuri Görenoğlu

Güncelleme Tarihi:

OMÜD’de yeni Başkan Mehmet Nuri Görenoğlu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 10:55

Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği’nde (OMÜD) bayrak değişimi yaşandı. Dernekte Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine ambalaj sektöründe yaklaşık 40 yıla yakın deneyime sahip olan Mizan Oluklu Mukavva ve Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Görenoğlu getirildi.

Haberin Devamı

Ambalaj sektörünün ilk meslek kuruluşlarından Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği’nde (OMÜD) Başkanlık görevini 10 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Mehmet Nuri Görenoğlu devraldı.Mayıs 2014 tarihinden itibaren Başkanlık görevini sürdüren Mesut Koyuncu, “Bayrak yarışı olarak” nitelendirdiği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, 10 Mayıs tarihinde Point Hotel Barbaros’ta düzenlenen Derneğin Genel Kurul toplantısında, Mehmet Nuri Görenoğlu’na devretti.

1955 Van doğumlu olan Mehmet Nuri Görenoğlu, Pertevniyal Lisesi Fen Bölümü mezunu. Görenoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü Uluslararası İşletmecilik İhtisas Programını tamamladıktan sonra öğrenimini Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

Haberin Devamı

1980 yılında kurulan Mizan Oluklu Mukavva ve Ambalaj firmasının ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Nuri Görenoğlu, 1992 yılından bu yana OMÜD’ün üyesi. 2006 yılından itibaren ise OMÜD Yönetim Kurulu Üyesi olan Görenoğlu, aynı zamanda TOBB Ambalaj Meclisi Başkan Yardımcısı ve 1997’den beri sektörü temsilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis üyesidir.

2005 -2014 yılları arasında Vergi Konseyi’nde iş dünyasının temsilcisi olarak yer alan Görenoğlu, İKV ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da hizmet verdi. Mehmet Nuri Görenoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.Başkanlık görevini Mehmet Nuri Görenoğlu’na devreden Mesut Koyuncu yeni dönemde Modern Oluklu Ambalaj’ı temsilen Yönetim Kurulu üyesi olarak Dernek’teki görevine devam edecek.

Yeni Yönetim Kurulu’nda yer alan diğer isimler ise şöyle: Erkan Soytürk (Modern Oluklu), Ergun Hepvar (Olmuksan I.P.), Semih Çelebi (Olmuksan I.P.), Buğra Sükan (Dunapack), Başar Helvacı (Dunapack), Hakan Tiftik (Mondi Tire Kutsan),  Nezih Ataç (Mondi Tire Kutsan), Yılmaz Ateş (Ateşsan), Rüstem Kesgi (Ankutsan), Akın Burak Önder (Saica Pack), Abdullah Arslan (Marmara Kağıt), Barış Demir (MKB Rondo), Naim Kızılkale (Huzur Ambalaj).OMÜD yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Görenoğlu, Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği’nin sektörün gelişimi açısından çok önemli bir misyonu üstlendiğine işaret ederek şu mesajları paylaştı: “Derneğimiz; hali hazırda Türkiye’deki oluklu mukavva ambalaj üreticilerinin 

Haberin Devamı

yaklaşık yüzde 75’ini bünyesinde bulunduruyor. OMÜD olarak bir taraftan sektörün tüm sorunlarına çözümler üretirken, henüz üyesi olmayan firmalar için de çözüm odaklı faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2023 yılına kadar Avrupa’nın ilk beş oluklu mukavva üreticileri arasında yer almayı ve kişi başı halen 25 kg civarındaki tüketim rakamını 40-45 kg civarına çıkarmayı hedeflemekteyiz.

Kasım 2017 tarihinde bir dizi etkinlik ile Derneğimizin 30. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Yeni dönemimizde sektörümüzdeki etkinliğimizi arttırarak ülke ekonomisi ve iş dünyamıza sağladığımız katkılara devam edeceğiz. Bu vesileyle başta kurucularımız olmak üzere şimdiye kadar görev alan çok değerli meslektaşlarımıza, halen görevlerine devam eden üyelerimize ve yeni görev alan arkadaşlarımıza, desteklerini hiç esirgemeyen beyaz yaka ve mavi yakalı dostlarımıza ve değerli diğer paydaşlarımıza teşekkürü bir borç saymaktayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!