OMÜ Rektörü'nden öğrencilerine: Aklınızı kimsenin iradesine bırakmayın

Güncelleme Tarihi:

OMÜ Rektöründen öğrencilerine: Aklınızı kimsenin iradesine bırakmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 14:30

OMÜ Rektörü'nden öğrencilerine: Aklınızı kimsenin iradesine bırakmayın

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr, Sait Bilgiç öğrencilere seslenerek, "Ne olur gelin Allah'ın size insan olma lütfunu verdiği ve ancak onunla insan olma özelliğini taşıdığınız aklınızı, iradenizi kimsenin eline bırakmayın, teslim etmeyin" dedi.
OMÜ 2016-2017 yeni akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Ak Partili Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. Törende konuşma yapan Rektör Prof.Dr.Sait Bilgiç, "Üniversiteler tarih boyunca değişiklikler yaşamış, başlangıcında biz sadece eğitimle ilgileniriz, sonra eğitim ve araştırma ile ilgileniriz demiş ve kendisini örünmüş kale duvarlarının arkasında istediğini yapmakla sınırlı ve kimsenin karışamayacağı bir konumda kabul etmiş. Bunun eksiklikleri görülmüş bugün artık bu duvarların kalkması gerektiği ve ürettiğimiz bilginin faydalı dönüşümlere uğraması teknolojiye dönüşmesi toplumda sanayi ile karşılığını bulması gerektiği ve gerçekliği ortaya çıkmış. Bu nedenle biz artık şöyle düşünmüyoruz; 'Biz üniversiteyiz, biz özerkiz, biz akademik özerkliğe sahip bir toplumuz, biz istediğimizi yaparız, istediğimizi düşünürüz ve kimsede bize karışamaz ne yapıyorsunuz diye' diyecek konumda değiliz. Bunların denildiği dönemler oldu. Biz istediğimiz söyleriz kafamızdaki özel misyonu gerçekleştirmek için devletin bize teslim ettiği bu kadar büyük imkanı ve insanı bu amaçla kullanabiliriz dürtüsüyle düşüncesiyle nice insanların mağdur edildiği mahsun bırakıldığı ve bundan kaynaklı enerjinin tüketildiği dönemleri yaşadık. Bir daha tekrara asla şansımız yok" dedi.
'MAZERETİNİZ YOK'
Meslektaşlarına seslenen Prof.Dr.Sait Bilgiçek şöyle devam etti:
"Hele 15 Temmuz gibi bu ülkenin insanlarına asla reva görülemeyecek hain kalkışmayı yaşamış bir millet, birlik ve beraberliğin ne demek olduğunu hem de baldırı çıplak insanlar falanca filanca diye zaman zaman küçümsediğimiz insanların bu ülke için birlik ve beraberlik için nasıl canlarını tankların, silahların önüne attıklarını gördük. Bizim artık buralarda durup 'efendim biz az maaş alıyoruz, işte yok şartların şu kısmı kötü, bilmem ne gibi' mazeret üreterek bize yüklenmiş olan görevlerin gereğini yerine getirmekten kaçamayacağımız çok açık bir gerçektir. Bu nedenle değerli öğretim üyesi arkadaşlarım biliyorum neler çektiniz buralara gelinceye kadar ama inanın hiçbir mazeretiniz yok. Size teslim edilen bu gençleri donanımlı mesleklerinin alanlarının uzmanı olarak yetiştirip bu vatan evlatlarına hizmet etmeye yollamanız lazım."
'SİZDEN BEKLİYORUZ'
Gençlere de seslenen Rektör Prof.Dr.Bilgiç, "Bizim istediğimiz onlardan şu; ne olur gelin Allah'ın size insan olma lütfunu verdiği ve ancak onunla insan olma özelliğini taşıdığınız aklınızı, iradenizi kimsenin eline bırakmayın, teslim etmeyin. Ederseniz 15 Temmuz gibi olayları senaryoyu çizenler bu sefer başkaları eliyle yapacak. Cenabı Allah bize hesap soracaksa öbür dünyada işte vermiş olduğu akılla kullandığımız irade sebebiyledir. Dünyada hukuk bizden hesap soruyorsa aklımız sebebiyledir. Bunu teslim ettiğimiz ellerin nerelere bağlandığını görebilme şansımız yok. Geçliğimizden bunu beklemek bizim hakkımız. Allah'ın size teslim ettiği bu iradeyi siz özgür bir şekilde kullanın. Zaman zaman yanlışa düşün yanlış da yapın ama o irade sizde kaldığı sürece biz biliyoruz ve inanıyoruz ki bu vatanın evlatları olarak bu vatana ve millete eninde sonunda hayırlı işler yapmaya başlayacaksınız. Bunu sizden bekliyoruz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cafer Marangoz tarafından 'Tutuşan Beyin' konulu ilk ders verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!