OMÜ’den İtalya’da Yüksek Lisans İmkanı

Güncelleme Tarihi:

OMÜ’den İtalya’da Yüksek Lisans İmkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:50

Yüksek Lisans Programları Koordinatörü Doç. Dr. Nalan Kızıltan.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İtalya’da lisansüstü imkanı sunuyor. Başvuru süresi 15 Kasım 2015’de sona erecek.
OMÜ ile Akdeniz Ülkeleri Üniversiteler Topluluğu (CMU Bari İtalya) arasında imzalanan protokol gereği Sosyal Bilimler Enstitüsü "Avrupa-Akdeniz Kültürler ve Turizm" tezli Yüksek Lisans Programı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakoloji Anabilim Dalı bünyesinde "Uluslararası Düzenleyici Bilim" tezli yüksek lisans programı açılacak.
Ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim dalı bünyesinde "Sağlık, Gıda Güvenliği ve İlgili Politikalar" tezli yüksek lisans programı olanağı da sağlanacak.
Ayrıntıları omu.edu.tr adresinde yer alan programlarla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksek Lisans Programları Koordinatörü Doç. Dr. Nalan Kızıltan, programın bir yıl gibi kısa bir süre devam ettiğini, İtalyanca ve İngilizce verilen eğitim sonunda yurtiçi ve yurt dışındaki tüm lisansüstü programlarında tanınarak mezunlarına doktora yapma olanağını verildiğini söyledi.
NEDEN AVRUPA-AKDENİZ KÜLTÜRLER VE TURİZM (EMCT) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI?
Kızıltan, “Yüksek lisans programı katılımcılarını gerek kültür, gerekse turizm açısından Akdeniz ve Avrupa bölgelerinin özelliklerini yakından tanımalarını sağlama; bu bölgelerdeki turizm ve kültür alışverişi olanaklarının gelişimine katkıda bulunma, kültürlerarası engelleri ortadan kaldırma amaçlı mevcut projeleri inceleme ve yeni projeler oluşturulmasını sistemli hale getirebilme amaçlı hazırlanmıştır. Program kamusal ve özel kurumlarda yeniliği hızlandırarak geleceğin ekonomik ve kültürel temellerinin sağlam atılmasının sağlanması, ayrıca Avrupa ve Akdeniz ülkelerinin küçük ve orta ölçekli turizm işletmelerini ve kültürel oluşumlarını teknolojik ve bilimsel gelişmelere paralel olarak geliştirmeye hizmet etme temelleri üzerinde oluşturulmuştur” dedi.
NEDEN “ULUSLARARASI DÜZENLEYİCİ BİLİM” PROGRAMI?
Nalan Kızıltan sözlerine söyle devam etti: “Düzenleyici bilim, insanlık için daha etkili ürünler geliştirmek ve bunların güvenliğini, etkinliğini ve kalitesini daha iyi değerlendirmek için standart ve yaklaşımları keşfetme, düzenleme ve güncellemeyi amaçlayan yeni bir bilimsel çalışma alanıdır.”
Kızıltan açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Akdeniz bölgesi kamu ve özel eğitim ve sağlık kurumlarında, beslenme alanında, laboratuvar ve çiftliklerde etkili olmak ve kanun ve yönetmeliklerin geliştirilmesinde; ziraat ve yiyecek sektöründe en sağlıklı üretim, saklama ve dağıtım koşullarının oluşturulması konularında bilgi paylaşımı ve eğitim olanaklarını geliştirerek devlet görevlilerine destek olmak amacını taşımaktadır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!